Először jött ki igazán a lépés a Lakersnek

ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2012.11.25. 10:01
Az észak-amerikai profi kosárlabdaligában mára virradóra nyolc mérkőzést rendeztek meg, melyek közül kettő hosszabbításba torkollott, sőt, a Charlotte Bobcats washingtoni vendégjátéka csak két túlóra után dőlt el, s megállapíthatjuk, hogy egyre hihetetlenebb módon képes veszíteni még mindig nyeretlen Wizards. A Los Angeles Lakers először diadalmaskodott idegenben, méghozzá igen meggyőző játékkal tette mindezt Mike D'Antoni legénysége. LeBron James csak nagyon nehezen tudta legyűrni jelenlegi csapatával az egykorit, Ray Allen a nap hőseként újra meccset nyert a Miaminak. A feltörekvő alakulatok derbijén a Golden State simán verte a Minnesotát, Love-val még nem nyert mérkőzést a Timberwolves... Nézzük is a részleteket!

Ray Allen a végén megnyerte a meccset a Miaminak (Fotó: Reuters)
Ray Allen a végén megnyerte a meccset a Miaminak (Fotó: Reuters)

Philadelphia 76ers–Oklahoma City Thunder 109–116 – hosszabbítás után

A Thunder nem dobott pontot az utolsó négy percben a rendes játékidőben, de a Sixers sem remekelt ebben a periódusban, így hosszabbítás következhetett, melyben a 37 ponttal, 8 lepattanóval, 5 gólpasszal, 4 szerzett labdával és 3 blokkal jelentkező Durant győzelemre vitte a vendégeket. Russell Westbrook 30 pontos, 9 gólpasszos, 5 lepattanós teljesítménye mellett sem mehetünk el szó nélkül, ahogy Serge Ibaka egyre javuló támadójátékát is érdemes kiemelni, 18 pontot és 9 lepattanót tett ma a közösbe a blokkirály. Kevin Martintól viszont csak 6 egységnyi segítség érkezett a kispadról, nem véletlen tehát, hogy ennyire csipkedniük kellett magukat a többieknek. A hazaiaknál a 29 pontos, 15 lepattanós dupla duplát összehozó Thad Young élete egyik legjobbját nyújtotta, de ez is kevés volt.

A 76ers legjobb dobói: T. Young 29, Turner 26, J. Richardson 13

A Thunder legjobb dobói: Durant 37, Westbrook 30, Ibaka 18

Washington Wizards–Charlotte Bobcats 106–108 – kétszeri hosszabbítás után

Még mindig nincs meg a fővárosiak első győzelme a szezonban, s tovább romlik a negatív rekord, mely alapján a valaha volt legrosszabbul idényt kezdő Wizards ez a jelenlegi. Pedig ennél közelebb már tényleg nem lehetett volna a továbbra is John Wall nélkül felálló Washington, hiszen az első túlóra végén kétpontos hátrányban, 0,4 szekundummal a lefújás előtt James Singleton odaállhatott dobni a vonalra, méghozzá hármat... Mivel a középső kísérlete kimaradt, így jöhetett a második túlóra, melyben a 27-et szóró BJ Mullens bevitte a célba a Charlotte-ot, mely már most annyi győzelmet gyűjtött, szám szerint hetet, mint tavaly összesen!

A Wizards legjobb dobói: Webster 21, Nené 19, Beal 13

A Bobcats legjobb dobói: Mullens 27, Sessions 21, B. Gordon 19

Atlanta Hawks–Los Angeles Clippers 104–93

Megvan a zsinórban elszenvedett harmadik vereségük is a nemrég még az egész Nyugati Főcsoportot vezető Los Angeles-ieknek, a Hawks eközben ötödször nyert egyhuzamban, ezzel továbbra is Larry Drew fiaié a liga jelenlegi leghosszabb aktív győzelmi sorozata. A találkozó meglepően korán eldőlt, A 19 pontos, 11 gólpasszos duplával előrukkoló Jeff Teague egyre szebben irányítja ezt az Atlantát, a társak pedig elvégzik a részfeladatokat, jól működik a gépezet, sorra nyeri a mérkőzéseit a Hawks. A vendégeknél a 22 pontos, 12 lepattanós, 7 gólpasszt kiosztó Blake Griffin mellé nem nagyon tudott fellépni senki más, így nem is nagyon lehetett sansza a Clippersnek.

A Hawks legjobb dobói: Teague, Pachulia 19-19, L. Williams 18

A Clippers legjobb dobói: Griffin 22, Paul 19, Bledsoe, Ja. Crawford 12-12

 

PLUSZ-MÍNUSZ
A nap hőse: Ray Allen, aki 17 pontjából 15-öt a a záró etapban szerzett a Cleveland ellen, ráadásul ő dobta a Miami utolsó 7 pontját, s nem mellesleg az ex-bostoni mesterlövész triplájával fordított a Heat.
A nap lúzere: Scott Skiles mester, aki teljesen indokolatlanul felforgatta eddig jól működő csapata rotációját, az eredménye pedig egy hazai vereség lett volt klubja, a Bulls ellen, ráadásul kidőlt a sorból legjobb játékosa, Brandon Jennings...

Miami Heat–Cleveland Cavaliers 110–108

LeBron James volt csapata majdnem elverte idegenben az MVP mostani klubját, ám jött Ray Allen és 15 pontot szórt a negyedik etapban, ráadásul a címvédő utolsó 7 pontja az ő nevéhez fűződött. Mondani sem kell, hogy a döntő találat is Allen érdeme, az ő triplája után már nem született mezőnykosár, megúszta ezt a kalandot a Heat. A kilenc pályára lépő clevelandi játékos közül nyolcan kétszámjegyű dobóteljesítményt értek el, remekül pótolta tehát a sérült Kyrie Irving kieső pontjait Byron Scott alakulata, de a fontos pillanatokban nem volt olyan, aki vezérré előléphetett volna.

A Heat legjobb dobói: L. James 30, Bosh 23, Wade 18

A Cavaliers legjobb dobói: Waiters, Jer. Pargo 16-16, Casspi 15

Dallas Mavericks–Los Angeles Lakers 89–115

Vnce Carter karrierje ezredik NBA-mérkőzését játszotta, de a még mindig Steve Nash és Steve Blake nélkül felálló Lakers gondoskodott róla, hogy az egykori zsákolókirály ne szerezzen szép emlékeket erről az estéről... Egyszerűen minden összejött a vendégeknek, akik pedig még nem is nyertek korábban idegenben találkozót. Metta World Peace zsinórban szerzett 10 pontjával nyitotta a derbit a Los Angeles-i sztárcsapat, ha ennyire ment a társaknak, Bryant még csak dobást sem kísérelt meg az első etapban, ráadásul a később beszálló Antawn Jamison (19 pont, 15) lepattanó elkezdett termelni, kezd tehát beérni Mike D'Antoni munkája, bár le kell szögezni, hogy a Dirk Nowitzkit továbbra is kényszerből jegelő texasi alakulat elég pocsék formában van az utóbbi két hétben a remek idénykezdet után. Lényeg a lényeg: a Lakers vissza tudott vágni az idénynyitón elszenvedett hazai bukásért.

A Mavericks legjobb dobói: Carter 16, Crowder 15, Mayo 13

A Lakers legjobb dobói: World Peace, Bryant, Jamison 19-19

Milwaukee Bucks–Chicago Bulls 86–93

Scott Skiles mester nem tud megszabadulni legnagyobb démonjától, a Chicago Bulls elleni vereségektől. A mester volt csapata legutóbbi nyolc alkalommal mind elverte a Milwaukee-t, ám a jelenlegi felállást tekintve esélyesebb volt a Bucks, ám a vezetőedzőnek sikerült úgy belenyúlnia a meccsbe, hogy abból ne legyen köszönet tanítványai számára. Kihagyta a kezdőből az egyre stabilabban teljesítő Samuel Dalambertet és a legutóbb 18 pontos, 17 lepattanós dupla duplát szállító újoncot, John Hensont összesen 1 percig játszatta, a chicagói magasemberek pedig csak termeltek és termeltek... Carlos Boozer 22 pontos, 19 lepattanód dupla duplával zárt, mellette a rutinos Richard Hamilton (22 pont, 10-ből 10 büntető) is kitett magáért. A hazaiak legjobbja, a 23-at szóró Brandon Jennings ráadásul le is sérült az utolsó pillanatokban. Ezt tényleg totális csődnek lehet nevezni Bucks-szemszögből, a Bulls viszont nagyon rosszra sikeredett nyugati túrája után végre újra nyerni tudott.

A Bucks legjobb dobói: Jennings 23, Ellis 17, Udrih 12

A Bulls legjobb dobói: Boozer 22, R. Hamilton 20, Deng 14

Sacramento Kings–Utah Jazz 108–97

A Jazz idegenbeli szenvedésén ma az sem segített, hogy DeMarcus Cousins kiharcolt magának két technikait és messze idő előtt mehetett zuhanyozni, ugyanis Tryeke Evans a maga 27 pontjával és hasznos játékával vezérré lépett elő a sacramentóiaknál, s ezzel nem tudott mit kezdeni a kezdőirányítója, Mo Williams nélkül érkező Utah. Tegnap még Salt Lake Cityben mérkőztek meg a felek, ott Hayward duplájával még kicsikarta a győzelmet a Jazz, ám itt egyértelműen jobb volt a Kings, mely vissza tudott vágni a 24 órával korábbi kudarcért.

A Kings legjobb dobói: T. Evans 27, J. Thompson 16, Cousins 14

A Jazz legjobb dobói: Foye 17, Al Jefferson, Tinsley 14-14

Golden State Warriors–Minnesota Timberwolves 96–85

Hiába dolgoznak remek játékosok Rick Adelman mester kezei alatt, nem lehet könnyű mostanság csapatot építeni Minnesotában, hiszen a rengeteg sérült, illetve visszatérő miatt gyakorlatilag teljesen át kell formálnia a rotációt az idős mesternek hétről hétre. Jó példa erre, hogy mióta Kevin Love, Nikola Pekovics és JJ Barea egyszerre visszatért három mérkőzéssel ezelőtt, még nem nyert egy találkozót sem a Timberwolves... Ma is alulmaradt tehát az Adelman-legénység, pedig az ellenfél sem számíthatott három ászára, Andrew Bogutra, Brandon Rushra és Richard Jeffersonra. Ugyanakkor Klay Thompson kezdi visszanyerni az önbizalmát, ma 24 dobott ponttal vezette diadalra övéit, a 24 órával korábban nagyon gyengén teljesítő Steph Curry pedig 20 ponttal segítette a vendéglátókat, akik 26 - 11re hozták a negyedik negyedet.

A Warriors legjobb dobói: K. Thompson 24, Curry 20, Landry 18

A Timberwolves legjobb dobói: Pekovics 17, Love 15, Kirilenko 11

NBA
ALAPSZAKASZ, 25. JÁTÉKNAP
Philadelphia 76ers–Oklahoma City Thunder 109–116 – egyszeri hosszabbítás után
Washington Wizards–Charlotte Bobcats 106–108 – kétszeri hosszabbítás után
Atlanta Hawks–Los Angeles Clippers 104–93
Miami Heat–Cleveland Cavaliers 110–108
Dallas Mavericks–Los Angeles Lakers 89–115
Milwaukee Bucks–Chicago Bulls 86–93
Sacramento Kings–Utah Jazz 108–97
Golden State Warriors–Minnesota Timberwolves 96–85

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik