Wade egy félidőn át királyi volt, rekordot állított be

Vágólapra másolva!
2011.02.16. 10:19
Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) 113. játéknapján a Miami Heat 24 pontos előnyt szórt el az Indiana Pacers otthonában, hogy aztán a 41 pontos – az első félidőben 31 ponttal franchise-rekordot beállító – Dwyane Wade vezérletével 110–103-ra diadalmaskodjon. Az Oklahoma City hét játékosa is két számjegyű pontszámmal zárt, a Thunder így súlyos vereséget mért a Sacramentóra. Szoros meccsen nyert a Bulls és a Grizzlies, a sérülésektől sújtott és rossz formában levő Utah Jazz megint kikapott a Phoenix Sunstól. A Warriors simán győzött a Hornets ellen.

Dwyane Wade királyi teljesítményt nyújtott az Indiana Pacers elleni mérkőzés első félidejében, így meg is kapta a reflektorfényt: a Heat klasszisa ellenállhatatlan (ki-wade-hetetlen...?) volt két negyeden keresztül, ebben az időszakban 31 (!) pontot dobott, ez pedig franchise-rekordbeállítás. A csúcsot még 1990 decemberében állította fel Sherman Douglas.

Wade-et az első félidőben csak szemmel tudták kísérni 
(Fotó: Reuters)
Wade-et az első félidőben csak szemmel tudták kísérni (Fotó: Reuters)

Wade végül 41 ponttal zárt, leszedett 12 lepattanót, sztártársai közül pedig LeBron James és Chris Bosh átvette a stafétabotot tőle a záró negyedre – a Miami úgy is nyerni tudott 110–103-ra, hogy eltapsolt a meccsen egy 24 pontos előnyt. Persze ha Wade, James és Bosh összesen 90 pontot dob – ez a Heat három húzóemberének második legjobb összteljesítménye volt a szezonban –, a Miamit nem könnyű megállítani. A Pacers Frank Vogel megbízott edző regnálása alatt még csak a Heattől kapott ki.

„D-Wade elképesztő volt, már az elején felpörgött, és csak tömni kellett labdával. Félelmetes teljesítményt nyújtott az első félidőben" – dicsérte társát LeBron James.

Az Oklahoma City hét játékosa is elért legalább tíz pontot, így nem csoda, hogy a Thunder lemosta a Sacramentót – a házigazdák az első félidőben 68 pontos szezoncsúcsot dobtak. Chicagóban a Bulls kicsit elaludt a Bobcats elleni meccs elején, aztán a negyedik negyedben egy 10–2-es sorozattal vette át az irányítást. Luol Deng dobásainak több mint felével betalált (24 pont), Derrick Rose 18 ponttal és 13 assziszttal zárt – azért a hazaiaknak nem volt könnyű dolguk.

A pálya mellett összejött a Michael Jordan, Scottie Pippen páros, a két Bulls-legenda egymás mellől nézte a találkozót.

A Memphist Mike Conley (22 pont, valamennyi a második félidőben) és Zach Randolph (21 pont, 10 lepattanó, 7 assziszt) húzta, a Grizzlies 102–91-re megverte a Philadelphiát. Egy ponton múlt a Suns–Jazz összecsapás sorsa, és ez a hazaiak javára döntött: a Phoenix 102–101-re nyert. Channing Frye eksztázisban játszott, karriercsúcsot állított fel (31 pont, 11 lepattanó), Steve Nash 20 pont mellé 14 kosarat előkészítő átadást jegyzett. Nash 14 asszisztjával bejött Gary Payton elé az NBA legjobb gólpasszadóinak örökranglistáján (most a hetedik), ráadásul sikeres hárompontosok tekintetében is a Top 10-be került (a tizedik). A vesztes Jazz továbbra sem nyert, amióta legendás edzője, Jerry Sloan távozott, persze mentség a Utahnak, hogy négy játékosa is sérült.

Nyert a Warriors, pedig az első negyedben volt 15 pontos hátrányban is a Hornets ellen. A Golden State kispadja kitűnő teljesítményt nyújtott, védekezésben meg bírták fogni Chris Pault (az utolsó 39 percben 0 pont!), ez pedig győzelmet ért.

NBA
ALAPSZAKASZ, 113. JÁTÉKNAP
Indiana Pacers–Miami Heat 103–110
Chicago Bulls–Charlotte Bobcats 106–94
Oklahoma City Thunder–Sacramento Kings 126–96
Memphis Grizzlies–Philadelphia 76ers 102–91
Phoenix Suns–Utah Jazz 102–101
Golden State Warriors–New Orleans Hornets 102–89

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik