Duncan még sosem dobott ilyen rosszul

Vágólapra másolva!
2010.03.18. 08:12
null
Tim Duncan nem lehet büszke az Orlando elleni teljesítményére
Az NBA 137. játéknapján a Cleveland Cavaliers 99–94-re győzött hazai pályán az Indiana Pacers ellen, ezzel pedig a ligában elsőként megnyerte a csoportját. Túlzás lenne azt állítani, hogy sok babér termett a vendégcsapatoknak, hiszen mind a 11 mérkőzésen hazai siker született. A San Antonióban Tim Duncan tíz mezőnykísérletéből csak egyet hajtott végre sikerrel, ezzel karrierje leggyengébb dobóteljesítményét nyújtotta.

LeBron James közel állt ahhoz, hogy két egymást követő játéknapon is tripla duplát érjen el, ám az Indiana ellen „csak" 32 pontig, valamint 9-9 lepattanóig és asszisztig jutott. A Cleveland így is nyerni tudott, ezzel pedig az első csapat az idényben, amely megnyerte a csoportját. Az Indiana 18 pontos hátrányban sem adta fel, de hiába zárkózott fel egy pontra, James az utolsó négy percben hat ponttal, két blokkal, két labdaszerzéssel és egy gólpasszal jelentkezett, amivel győzelemre vezette a Cavalierst.

A Dallasban Caron Butler (27 pont) és Dirk Nowitzki volt a legeredményesebb, ám a Mavericks győzelme nagyban J. J. Bareának köszönhető, aki sorozatban tíz pontot szerzett, amikor a Chicago a negyedik negyedben nyolc pontra megközelítette a texasi csapatot.

Michael Jordan az első mérkőzését nézte végig a Charlotte Bobcats többségi tulajdonosaként, és csapata – bár pocsékul kezdte az Oklahoma City elleni találkozót – győzelemmel kedveskedett neki. Kevin Durant 26 ponttal és tíz lepattanóval tolta a Thunder szekerét, ezúttal sikertelenül.

A Memphist legyőző Houston hőse Aaron Brooks volt, akinek mind a hét triplakísérlete sikeres volt, és végül 31 pontig jutott. A Grizzlies az ezt megelőző hét idegenbeli meccsét megnyerte, ám most véget ért remek szériája.

A San Antonio sima vereséget szenvedett Orlandóban, ehhez nagyban hozzájárult az is, hogy Tim Duncan pályafutása legrosszabb dobószázalékát nyújtotta. A Spurs ásza tíz mezőnykísérletéből csak egyet hajtott végre sikerrel, ehhez három értékesített büntető jött hozzá, így végül öt ponttal zárt.

A Boston Paul Pierce (29 pont) és Kevin Garnett (22 pont) vezetésével könnyed győzelmet aratott a New York ellen, míg a Utah a sorozatban 11. vereségét elszenvedő Minnesotát múlta felül egyoldalú meccsen.

A Toronto–Atlanta összecsapás ezzel szemben rendkívül kiélezettre sikerült, Chris Bosh 2.1 másodperccel a vége előtt dobta a hazaiak győztes kosarát. Bosh egyébként 14 ponttal zárt, így ő lett a Raptors történetének első játékosa, aki elérte a 10 000 pontos határt.

A Golden State pontgazdag találkozón múlta felül a New Orleanst, elsősorban a 28 pontot és 13 asszisztot jegyző Monta Ellisnek köszönhetően.

A New Jersey újabb vereséget szenvedett el – ezúttal Philadelphiában –, így egy lépessel ismét közelebb került ahhoz, hogy negatív rekordot döntsön. A Nets jelenleg hét győzelem mellett 61 vereséget számlál, az eddigi mélypontot pedig a franchise történetében az 1972–1973-as szezon jelentette, amikor 9–73-as mérleggel zárt a csapat.

A Los Angeles Clippers nyolc vereség után tudott ismét győzni, a rossz sorozat a Milwaukee ellen szakadt meg.

NBA 
ALAPSZAKASZ, 137. JÁTÉKNAP
Los Angeles Clippers–Milwaukee Bucks 101–93
Toronto Raptors–Atlanta Hawks 106–105
Boston Celtics–New York Knicks 109–97
Dallas Mavericks–Chicago Bulls 113–106
Orlando Magic–San Antonio Spurs 110–84
Utah Jazz–Minnesota Timberwolves 122–100
Houston Rockets–Memphis Grizzlies 107–94
Cleveland Cavaliers–Indiana Pacers 99–94
Philadelphia 76ers–New Jersey Nets 108–97
Charlotte Bobcats–Oklahoma City Thunder 100–92
Golden State Warriors–New Orleans Hornets 131–121

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik