NHL: Ovecskin vezetésével gálázott a Washington a Toronto ellen

Vágólapra másolva!
2010.01.16. 06:40
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának 101. játéknapján az Alekszandr Ovecskin vezette Washington Capitals 6–1-re kiütötte a Toronto Maple Leafs csapatát. A fővárosiak orosz klasszisa egy gólt, valamint karriercsúcsnak számító négy asszisztot jegyzett a találkozón.

Alekszandr Ovecskinnek egészen pontosan 49 másodpercre volt szüksége ahhoz, hogy megszerezze a vezetést együttesének a Toronto Maple Leafs elleni mérkőzésen. A Washington Capitals orosz klasszisa ezt követően sem állt le, igaz, a folytatásban már nem a gólszerzésben, hanem az előkészítésben jeleskedett: karriercsúcsot jelentő négy asszisztot jegyzett, s ezzel oroszlánrészt vállalt a fővárosiak 6–1-es győzelméből.

A Toronto egyébként sincs túl jó formában mostanában, az előző hat meccséből ötöt vesztett el, ráadásul a saját csarnokától távol egyáltalán nem megy neki: az utóbbi öt idegenbeli találkozóján egyaránt vereséget szenvedett.

A 101. játéknap másik összecsapásán a Calgary Flames hazai jégen kapott ki 1–0-ra a Nashville-től; az egyetlen gólt Patric Hornqvist szerezte a harmadik harmadban. A Predators sorozatban három sikernél jár, illetve a legutóbbi nyolc mérkőzéséből hetet megnyert. Hornqvist hatodik alkalommal ütött győztes találatot a szezonban.

„A társak sok helyzetet készítettek elő nekem – nyilatkozott a meccs után a svéd játékos. – Egyszerűen ki kell használni ezeket a lehetőségeket."

NHL
ALAPSZAKASZ, 101. JÁTÉKNAP
Washington Capitals–Toronto Maple Leafs 6–1
Calgary Flames–Nashville Predators 0–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik