Kapusa vezetésével nyert kiütéssel a Hurricanes

Vágólapra másolva!
2010.01.25. 08:02
null
Ritka pillanat: Cam Ward gólt kap (Fotó: action Images – archív)
A Keleti főcsoport utolsó helyén álló Carolina Hurricanes 5–1-re kiütötte otthon a gyengélkedő Boston Bruinst. A hazaiak egyik legjobbja Cam Ward volt, aki rekordot döntött, 131. sikerével ő lett a franchise legtöbb alkalommal nyerő kapusa.

Várható volt, hogy az utóbbi időben rendkívül gyenge formában játszó Bruins az NHL 109. játéknapján sem tud igazán jó teljesítményt nyújtani, de azt nehéz lesz kimagyarázniuk a bostoniaknak, hogy a Keleti főcsoport utolsó helyén álló Hurricanes is kiütötte a csapatot.

A találkozón esélye sem volt a vendég Bruinsnak, és a második harmadban el is dőlt a mérkőzés, amikor a Carolina kevesebb mint hét perc alatt három gólt is szerzett, a harmadik játékrész elején már 5–0-ra vezetett, végül 5–1-re győzött.

Ray Whitney és Brandon Sutter egy-egy gólt szerzett, valamint egy-egy gólpasszt is adott, míg Eric Staal, Chad LaRose és Joni Pitkänen is betalált. Mégis a kapus, Cam Ward teljesítményére érdemes felhívni a figyelmet, aki nemcsak 27 alkalommal védett, hanem rekordot is döntött: 131. alkalommal nyert a Hurricanesnél, amelyre még a klub egyik kapusa sem volt képes.

A Bruins rájátszásbeli szereplése kezd veszélybe kerülni: a bostoniak a Keleti főcsoport kilencedik helyén állnak, miután legutóbbi öt meccsüket elveszítették, és kilenc találkozójukból csak egyet tudtak megnyerni az utóbbi időben.

A Colorado Avalanche tovább menetel: idénybeli legjobb teljesítményét nyújtva immár hatodik mérkőzését nyerte meg sorozatban. A coloradóiak a Dallas Starst győzték le 4–0-ra, és a 27-szer védő Craig Anderson ötödik alkalommal tudta kapott gól nélkül megúszni a meccsét ebben az idényben, ráadásul a legutóbbi négy találkozón mindössze kétszer tudták bevenni a kapuját.

A Pittsburgh Penguins Matt Cooke 1:47 perccel a találkozó vége előtt szerzett góljával verte meg 2–1-re a Flyerst Philadelphiában.

NHL
ALAPSZAKASZ, 109. JÁTÉKNAP
Colorado Avalanche–Dallas Stars 4–0
Carolina Hurricanes–Boston Bruins 5–1
Philadelphia Flyers–Pittsburgh Penguins 1–2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik