Véget ért Shaun Alexander pályafutása a Seattle Seahawksnál

Vágólapra másolva!
2008.04.23. 21:42
Az észak-amerikai amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Seattle Seahawks kirúgta futójátékosát (runningback), a 2005-ös szezon alapszakasz legjobbjának választott Shaun Alexandert.
Lehet, Alexandernek is jót tesz majd a váltás
Lehet, Alexandernek is jót tesz majd a váltás
Lehet, Alexandernek is jót tesz majd a váltás
Lehet, Alexandernek is jót tesz majd a váltás
„Ez egy hihetetlenül nehéz döntés volt” - értékelte a történteket a Seattle Seahawks hivatalos internetes oldalán Tim Ruskell, a csapat elnöke azután, hogy elismerte, a következő szezontól nem számítanak a kiváló runningback, Shaun Alexander szolgálataira.

„Köszönjük Shaunnak az elkötelezettségét az elmúlt nyolc esztendőben, mind a pályán, mind a pályán kívül. Hatalmas szerepet játszott a Seattle-i futball reneszánszában, ezért pedig mindörökké hálásak leszünk neki” - tette hozzá az elnök.

Ruskell pedig nem túlzott: Alexander kivételes képességeivel nem csak a Seahawks rajongóinak, hanem a sportág szerelmeseinek szimpátiáját is elnyerte. Népszerűségére jellemző, hogy a világ egyik legnépszerűbb videójáték-sorozatának, az NFL Madden egyik kiadásának (07) címlapján is ott díszelgett a róla készült kép.

A 2005-ös szezon sikerült a legjobban a futójátékos számára. Ekkor 28 touchdownnal segítette csapatát története első Super Bowl-fellépéséhez. Ebben az idényben az elképesztőnek nevezhető 1880 yadot futott, próbálkozásonként átlagban több mint 5 yardot teljesítve.

Alexander kilenc NFL-szezont tudhat maga mögött. Ezek során 9429 yardot , 100 futott touchdownt és 12 elkapott TD-t szerzett.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik