Owens 4 TD-jét még a Pats újabb erődemonstrációja sem veheti el

Vágólapra másolva!
2007.11.19. 12:24
A Dallas a vártnál nagyobb csatában 28-23-ra verte a Washingtont az észak-amerikai amerikaifutball-bajnokság (NFL) 11. fordulójának rangadóján. A mérkőzésen Terrell Owens négy touchdownt szerzett. Ismételten sima győzelmet aratott a New England Patriots, ezúttal a Buffalo Bills ellen (56-10). Győzött az Indianapolis Colts is, igaz a címvédő megszenvedett a Kansas City Chiefs ellen (13-10). A Miami Dolphins továbbra is nyeretlen.
Terrell Owens (balra)
Reuters
Terrell Owens (balra)
Terrell Owens (balra)
Reuters
Terrell Owens (balra)

Öt másodperccel a Dallas Washington elleni összecsapásának a vége előtt Jason Campbell félpályás passzát Terrell Owens laza mozdulattal ütötte le a földre. Az eredmény így nem változott: a Cowboys 28-23-ra nyert.

Természetesen Owens nem védőjátékos, ám ezen az estén, ennek a mérkőzésnek stílusosan kellet befejeződnie: a meccs hőse jegyezhette az utolsó labdaérintést.

Mert bizony a Washington ellen T.O. volt a meccs hőse. A Dallas szélsőelkapója négy touchdownt szerzett, s ezzel beállította a Cowboys klubcsúcsát. Még 1970-ben Bob Hayesnek sikerült hasonló bravúr, azaz egy meccsen 4 hatpontot érő elkapást lehalásznia a levegőből.

Egy másik ranglistán is igen előkelő helyre jött föl a hazaiak 81-ese. Owens 124 TD-elkapásával már minden idők harmadik legeredményesebb szélsőelkapója, leszorítva teljesítményével a képzeletbeli dobogó harmadik fokáról az indianapolisi Marvin Harrisont.

Persze Owens kiemelkedő játékához szükség volt egy jó irányítóra is. Tony Romo 32 átadásából 22 volt sikeres, passzolt 293 yardot, adott négy TD-passzt, ám egyszer az ellen játékosának kezébe „varázsolta” a labdát (interception).

A másik oldalon Jason Campbell (33/54, 348 yard, 2 TD, 1 interception) teljesítményére sem lehetett panasz. A Redskins irányítója (és a támadóalakzat többi játékosa) remek akciókat épített föl: hol Santana Mosst, hol Antwaan Randle Elt, hol pedig a tightend Chris Cooley-t találta meg passzaival, és végig a meccsben tartotta az előzetesen sokkal esélytelenebbnek tartott "rézbőrűeket". A vége azonban vereség lett.

De visszatérve T.O.-ra! A Cowboys játékosa beérte az idényben szerzett TD-elkapások számában, a mérkőzés előtt a listát egyedül vezető Randy Mosst. Pár órával később azonban a New England, és természetesen Moss is pályára lépett…

Valóban az az érzése az embernek, hogy a Patriots csak arra hajt, hogy a többi csapat teljesítményét elhomályosítsa. Könnyen elképzelhető, hogy ha nincs Owens remeklése, akkor Moss sem kap le 4 TD-passzt a levegőből. Pedig a Buffalo elleni meccsen ez történt. A Pats a Billst is tönkreverte: 56-10-re nyert.

A találkozón Tom Brady (31/39, 373 yard, 5 TD) ismét legalább három TD-t passzolt (a pontosság kedvéért ötöt). Így már "csak" 11 hiányzik neki, hogy beállítsa Peyton Manning 2004-es alapszakaszbeli rekordját. Akkor a Colts QB-je 49-szer juttatta az elkapók segítségével a labdát az ellenfél célterületére.

Moss a 4 TD-je mellett, illetve azzal együtt 10 elkapásából 128 yardot szorgoskodott össze.

Az New England 1970 óta a tizedik csapat, amely 10-0-s mérleggel kezdte az idényt.

A Pats ellenpólusa a Miami ebben a szezonban. A Dolphins egyszerűen képtelen nyerni a 2007-es alapszakaszban ( a rájátszásban pedig nyílván nem fog). Ezúttal Philadelphia nyert a liga legrosszabb mutatójával rendelkező csapata ellen.

A 17-7-es siker talán - ha nem szentségtörés ilyet mondani - Donovan McNabb sérülésének köszönhető. Az Eagles QB-je 11 passzából mindössze 3 volt sikeres, míg kétszer interceptiont dobott az első másfél negyedben, amit, ha olyan Palik Lacisan felszorzunk (na nem 64 körrel), a végére kritikán aluli teljesítményt kapunk. Azzal pedig még a Miami ellen sem lett volna esély, egy átlagos irányítóval viszont volt.

A csereként beálló A.J. Feeley 13/19-et dobott, 116 yardot passzolt, 1-1 TD-átadás, illetve interception tarkította mérlegét.

Az, hogy ennek ellenére a liga mennyire kiegyenlített, és azt hogy egy mérkőzésen bármely csapat bármelyiket elverheti, azt a New York Jets bizonyította. A találkozó előtt 1-8-s mérleggel álló Jets hosszabbításban 19-16-ra verte a 2005-ös bajnok Pittsburgh Steelerst.

ÉSZAK-AMERIKAI AMERIKAIFUTBALL-BAJNOKSÁG (NFL)

11 FORDULÓ:
Buffalo Bills-New England Patriots 10-56
Dallas Cowboys-Washington Redskins 28-23
San Francisco 49ers-St. Louis Rams 9-13
Seattle Seahawks-Chicago Bears 30-23
New York Jets-Pittsburgh Steelers 19-16 - hosszabbítás után
Houston Texans-New Orleans Saints 23-10
Green Bay Packers-Carolina Panthers 31-17
Cincinnati Bengals-Arizona Cardinals 27-35
Indianapolis Colts-Kansas City Chiefs 13-10
Jacksonville Jaguars-San Diego Chargers 24-17
Minnesota Vikings-Oakland Raiders 29-22
Philadelphia Eagles-Miami Dolphins 17-7
Detroit Lions-New York Giants 10-16
Baltimore Ravens-Cleveland Browns 30-33 - h.u.
Atlanta Falcons-Tampa Bay Buccanneers 7-31
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik