A Seattle védelme szemernyi esélyt sem adott a San Franciscónak

Vágólapra másolva!
2007.11.13. 18:02
Magabiztos győzelemmel zárta az észak-amerikai amerikaifutball-bajnokság (NFL) 10. fordulóját a Seattle. A Seahawks a San Francisco 49ers fogadta, és végül 24-0-ra nyert. Az NFC Nyugati csoportját a Seattle vezeti, így még a nem túl erős 5-4-es mérlegével is komoly esélye van a rájátszásba jutásra.
Alex Smith és a San Francisco támadása látta kárát Patrick Kerney akciójának
Reuters
Alex Smith és a San Francisco támadása látta kárát Patrick Kerney akciójának
Alex Smith és a San Francisco támadása látta kárát Patrick Kerney akciójának
Reuters
Alex Smith és a San Francisco támadása látta kárát Patrick Kerney akciójának

Nem hiába tartják az NFC Nyugati csoportját a liga leggyengébb kvartettjének (az amerikai szakértők apróbb szóviccel élve NFC West helyett gyakran hívják NFC Worstnek), a mérkőzés előtt mindössze ötvenszázalékos mérleggel álló Seattle ugyanis gyakorlatilag lemészárolta riválisát, a San Francisco 49erst, s győzelmével vezeti a kvartettet a szintén nem túl acélos Arizona előtt.

A 24-0-s végeredménnyel záruló találkozó után elsősorban Mike Holmgren csapatának védelmét illik dicsérni. Sőt! Nem csak illik, hanem kötelező, és teljes mértékben indokolt is.

A Lofa Tatupu vezette defense az egész mérkőzésen összesen hatszor engedte a 49ersnek, hogy first downt érjen el, azaz (csúnya magyarsággal) megcsinálja az első próbálkozás lehetőségét. Emellett pedig a védelem kétszer - személy(ek) szerint Jordan Babineaux és Patrick Kerney - kiütötte a labdát a vendégek irányítójának, Alex Smith-nek kezéből.

Persze az egyik oldal védőegységének dicsérete a másik támadóalakzatának kritikája is egyben. A nyolcvanas évek legmeghatározóbb, ám mostanában vegetáló együttesének a kínálkozó 12 lehetőségből mindösszesen egyszer sikerült harmadik próbálkozásra megcsinálni a már említett first downt. Összehasonlításképpen: a másik oldalon 6/14 ez a mutató. Bár az amerikaifoci nem csak a matematikáról és a statisztikákról szó, mégis ilyen különbségnél a vereség szinte elkerülhetetlen.

Azért, hogy a támadókról is szóljunk: D.J. Hackett teljesítményével kitett magáért. A Seahawks wide receiverje a mérkőzésen 8 elkapásából 101 yardot, valamint 1 TD-t hozott össze, s ezzel elévülhetetlen érdemeket szerzett csapata sikerében.

A végeredmény természetesen nem számít meglepetésnek, hisz a két csapat már találkozott egymással a 2007-es szezonban. Szeptember 30-án a Seahawks bőkezű volt: "csak" 23-3-ra páholta el a 49erst.

ÉSZAK-AMERIKAI AMERIKAIFUTBALL-BAJNOKSÁG (NFL)

10 FORDULÓ:
Seattle Seahawks-San Francisco 49ers 24-0
MÁR KÖZÖLT EREDMÉNYEK:
San Diego Chargers-Indianapolis Colts 23-21
Oakland Raiders-Chicago Bears 6-17
New York Giants-Dallas Cowboys 20-31
Arizona Cardinals-Detroit Lions 31-21
Baltimore Ravens-Cincinnati Bengals 7-21
Washington Redskins-Philadelphia Eagles 25-33
Tennessee Titans-Jacksonville Jaguars 13-28
Pittsburgh Steelers-Cleveland Browns 31-28
New Orleans Saints-St. Louis Rams 29-37
Miami Dolphins-Buffalo Bills 10-13
Kansas City Chiefs-Denver Broncos 11-27
Green Bay Packers-Minnesota Vikings 34-0
Carolina Panthers-Atlanta Falcons 13-20


NFC NYUGAT

1. Seattle 5 4 0 .556
2. Arizona 4 5 0 .444
3. San Francisco 2 7 0 .222
4. St. Louis 1 8 0 .111
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik