Légiósok: átigazolási bomba! Németh Katarba igazolt – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.30. 02:11
null
Németh Krisztián nem Európában, nem az MLS-ben, hanem Katarban folytathatja! (Fotó: thebluetestament.com)
Az észak-amerikai sportsajtóban felröppenő hírek egyik percről a másikra hivatalossá váltak: Németh Krisztián Katarban folytatja a pályafutását! A magyar válogatott csatár az al-Garafához szerződött.

 

Néhány perccel azután, hogy a kansascity.com és a thebluetestament.com című portál értesüléseire hivatkozva beszámoltunk róla, hogy a magyar válogatott csatár Katarban folytathatja a pályafutását, a Sporting Kansas City a hivatalos honlapján megerősítette a hírt: Németh Krisztián az al-Garafához szerződött!

Az SKC nem hozta nyilvánosságra Németh vételárát, de az biztos, hogy az MLS szabályzata szerint az átigazolási díjnak csak a kétharmada illeti meg az észak-amerikai klubot. Az al-Garafa a hivatalos honlapján még nem jelentette be a támadó szerződtetését, akinek az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon még át kell esnie.

Németh Krisztián klubváltása órák óta a levegőben lógott. Erre utalt Dom Dwyer azóta letörölt Twitter-bejegyzése is, az SKC csatára az egyik közösségi portálon már elköszönt magyar csapattársától.

DWYER TWITTER-BEJEGYZÉSE

 



 

A pénteki nap folyamán arról számoltunk be, hogy Németh nem vett részt a csapat idei első nyílt edzésén, ami a helyszínen lévő újságírókat meglepte. Most már tudjuk, mi volt az oka a távolmaradásnak.

„Minden jót kívánunk Krisztiánnak, köszönöm a klubért tett erőfeszítéseit. Tehetséges játékos, aki rengeteget fejlődött az előző évben, segítségével elhódítottuk az US Open-kupát” – búcsúzott el játékosától Peter Vermes, a Sporting Kansas City vezetőedzője.

Németh Krisztián kevesebb mint egy évig játszott a tengerentúlon, de teljesítményével kiérdemelte a szurkolók elismerését. A magyar támadó tíz gólt és hat gólpasszt jegyzett a Sporting Kansas City játékosaként, és az ő nevéhez fűződik az MLS 2015-ös idényének legszebb gólja.

Németh klubváltásában – és Katarba szerződésében – az amerikaiak okfejtése szerint nagy szerepet játszott, hogy az Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott összetartásaira a Közel-Keletről könnyebben hazautazhat, mint a tengerentúlról.

Amerikai sajtóhírek szerint az al-Garafa hárommillió dollárt fizetett a játékosért. Az MLS szabályai szerint az átigazolási összeg harmadát a liga közös kasszájába teszik, azaz a Sporting kétmillió dollárt keresett Németh eladásán.

A helyi sajtó úgy tudja, a pénteken bejelentett szerződésbe azt is belefoglalták, hogy ha Némethet eladja a katari klub, a Kansas City még abból az összegből is részesedik. A Sporting állítólag úgy kalkulál, hogy az Európa-bajnokság után az al-Garafa jóval magasabb összegért továbbértékesíti a magyar támadót, így nyáron is jókora összeget kaphatnak a Missouri-partiak.

A hétszeres katari bajnok al-Garafa továbbra sem jelentette be az átigazolást, így arról egyelőre nem tudni, hogy Németh mennyi időre kötelezte el magát. Az amerikai kalkulációk alapján több mint féléves szerződést kötött.

Az al-Garafa hétszeres katari bajnok – legutóbb 2010-ben végzett az élen –, a 2015–2016-os szezonban 16 fordulót követően a 14 csapatos bajnokság 8. helyén áll, míg az előző idényben a hetedik helyen végzett. A csapatban nemzetközileg elismert játékos nem futballozik, a vezetőedző a portugál Pedro Caixinha. Az együttesben korábban játszott Sonny Anderson, Djibril Cissé, Juninho Pernambucano, Lisandro López és Zé Roberto is.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik