Labdarúgás: nemzetközi futballünnep Budapesten

Bruckner Máté utanpotlassport.huBruckner Máté utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.05.13. 08:54
null
Az U10-es, az U9-es és az U8-as korosztálynak rendezett Budapest Youth Cupon a Dinamo Zagreb két, az MTK Budapest egy aranyérmet nyert.

A hétvégén nemzetközileg elismert utánpótlásklubok labdarúgói versenyeztek az Újpesti TE edzőközpontjában rendezett Budapest Youth Cupon.

A hatalmas érdeklődést kiváltó, nívós tornán 13 ország 96 csapata vett részt az U10-es, az U9-es az U8-as korosztályból.

Szombaton csoportmérkőzéseket játszottak az együttesek, amelyek eredményei alapján négy kategóriában – a Bajnokok Ligájában, az Európa-ligában, a Konferencialigában és a Fair Play-ligában – folytatták vasárnap.

Az U10-es korcsoportban rájátszásban a BL-t a horvát Dinamo Zagreb nyerte 6 győzelemmel, 1 döntetlennel és 1 vereséggel, a második helyet a montenegrói FK Drezga szerezte meg, míg a bronzérmet a cseh Baník Ostrava vehette át. A legjobban szereplő magyar csapat, az MTK Budapest negyedik lett, továbbá hatodik a Kisvárda és hetedik a Gödöllő. Az Európa-ligában a vasárnap veretlen holland PSV Eindhoven, a Konferencialigában a romániai CFR Cluj, a Fair Play-ligában pedig az albán Skenderbeu Korce diadalmaskodott.

Az MTK fiataljai fogadják a gratulációkat Forrás: Budapest Youth Cup

Az U9-esek mezőnyében a Bajnokok Ligájában az MTK lett az aranyérmes, amely a jobb egymás elleni eredményének köszönhetően előzte meg a holland Feyenoordot, míg a harmadik a Dinamo Zagreb lett.

Az EL-ben a romániai AFC Targu Mures győzött, a Konferencialigában a Gödöllői SK volt a legjobb, a Fair Play-ligát pedig a Bohemians Praha nyerte.

A legkisebbek, az U8-asok tornáján nem talált legyőzőre a Dinamo Zagreb együttese, az ezüstérmet a Feyenoord játékosainak nyakába akasztották, a dobogó harmadik fokára pedig az MTK ígéretei állhattak. A második kategóriában, az Európa-ligában a romániai Gloria 2018 Bistrita-Nasaud bizonyult a legjobbnak, a Konferencialiga pedig a Kisvárda sikerével zárult.

A Budapest Youth Cup főszervezője, Nagy Sándor elégedetten nyilatkozott a tornát követően az Utánpótlássportnak.

„Mindenkitől nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk, amit az is megerősít, hogy a résztvevő csapatok jelezték: jövőre is feltétlenül szeretnének részt venni a tornán. Erre különösen büszkék vagyunk.”

Az esemény remek lehetőséget kínál a magyar együtteseknek arra, hogy kiemelkedő, nyugat-európai csapatokkal találkozzanak, ezért a budapesti torna rendezői a legnevesebb klubok itt tartózkodását és költségeit fedezik.

Nagy hozzátette, hogy a torna megmutatta, a kelet-európai, közöttük a magyar egyesületek is felzárkóztak a nyugati riválisokhoz.

(Kiemelt képünk forrása: Budapest Youth Cup)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik