Birkózás: két ötödik hely a szabadfogású U15-ös Eb-n

UP-info  utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.05.17. 09:00
null
Pécsi Szebasztián (41 kg) és Láng Vince (62 kg) is az ötödik helyen zárt a görögországi U15-ös birkózó Eb szabadfogású versenyében.

Szerdán a szabadfogásúak küzdelmeivel vette kezdetét a serdülőkorú, azaz az U15-ös birkózók Európa-bajnoksága a görögországi Loutrakiban.

A hazai szövetségi honlap tájékoztatása szerint Magyarország tíz versenyzővel állt ki a szakág küzdelmeire. A Csonka Csaba és Sükösd Attila vezette válogatottban az ifjak önmagukhoz képest jól teljesítettek, szinte mindenki nyert néhány mérkőzést, az éremmeccsek közelébe azonban csak ketten kerültek.

A 41 kilogrammos Pécsi Szebasztián, valamint a 62 kilós Láng Vince is elődöntőbe jutott,

ott azonban mindkét birkózó alulmaradt azeri vetélytársával szemben.

A fiúk csütörtökön így a dobogó harmadik fokáért léphettek szőnyegre. A beszámoló szerint Pécsinél az örmény riválisa technikai tussal bizonyult jobbnak, míg Láng nagyot küzdve kapott ki török kihívótól 4–1-re, így mindketten az ötödik helyen végeztek.

Balról: Láng Vince, Sükösd Attila és Pécsi Szebasztián Forrás: Vasas SC birkózószakosztály/Facebook
U15-ÖS BIRKÓZÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG, LOUTRAKI
Szabadfogású eredmények
41 kg: 5. Pécsi Szebasztián
62 kg: 5. Láng Vince
Kiesett: Csontos Pál (38 kg), Fülöp Kristóf (44 kg), Pusztai Márk (48 kg), Máté Miklós (52 kg), Zemen Márk (57 kg), Tugyi Zétény (68 kg), Czabán Olivér (75 kg), Simon Zsombor (85 kg)

(Kiemelt képünkön: az U15-ös szabadfogású válogatott Forrás: birkozoszov.hu)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik