Abena korábban még sohasem duplázott tétmeccsen; Pena élete egyik legjobb döntésének nevezte, hogy az FTC-hez igazolt

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2024.05.10. 23:58
null

A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk:

 

Gyerekkorában idegesítette, hogy minden csapattársa támadni akar, ezért hátrament védőnek. Myenty Abena, a Ferencváros suriname-i válogatott játékosa a múlt hét végén duplázott a DVSC elleni mérkőzésen (5–1). A szombati, DVTK elleni bajnokira készülő futballista lapunknak elmondta, felnőttkarrierje során korábban még sohasem volt kétszer eredményes tétmeccsen, ezért megszerezte a Loki elleni meccslabdát, amelyet az Üllői úton – anyák napja apropóján – jelen lévő édesanyja aztán magával is vitt Hollandiába. A lakásában külön kis sarok van berendezve a fia trófeáinak.

Mumusa, az APOEL ellen játszva lehet ciprusi bajnok a Gyurcsó Ádámot is soraiban tudó AEK Larnaca. A két együttes eddig 72-72 pontot szerzett – amelyik győz, aranyérmet ünnepelhet (a döntetlen az APOEL-nek kedvez, mert pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmények rangsorolnak, s ebben az összevetésben a limassoliak a jobbak). Az APOEL 28-szoros bajnok, a 33 éves magyar légiós együttese viszont nem nyert bajnoki címet, eddig ötször végzett a második helyen. „Mindenki tudja, a csapat történelmének legfontosabb mérkőzése áll előttünk – mondta a 20-szoros válogatott Gyurcsó. – Ki gondolta volna négy-öt hónappal ezelőtt, amikor új edző érkezett a csapathoz és a tizedik helyen álltunk, hogy májusban a bajnoki címért csatázunk az APOEL-lel?”

Hét évet töltött korábban a Ferencváros női kézilabdacsapatában Nerea Pena, aki közvetlenségével és játékstílusával hamar belopta magát a magyar szurkolók szívébe. A 34 éves spanyol irányító-átlövő március végén könnyek között jelentette be, hogy sorozatos sérülései miatt kénytelen befejezni a pályafutását – a Képes Sportban most végigvettük vele karrierje legfontosabb állomásait. A Fradi kapcsán elmondta: „Még mindig tartom, életem egyik legjobb döntése volt, hogy az FTC-hez igazoltam. A klub mindent megadott nekem – első helyen a családot említeném, de a karrierem legjobb évei is a csapathoz kötődnek.”

A NEMZETI SPORT NAPILAPOT DIGITÁLIS FORMÁBAN ITT OLVASHATJA!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik