DAC: Xisco Munoz új szerződést írt alá – hivatalos

DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)
Vágólapra másolva!
2024.05.03. 16:56
Xisco új szerződést írt alá Dunaszerdahelyen (Fotó: DAC)
A jelenlegi idény vége után is a spanyol Xisco Munoz marad a DAC szakvezetője, miután új, két évre szóló szerződést kötött a klubbal. A 43 éves tréner eredeti kontraktusa a jelenlegi idény végéig szólt.

 

„Az elmúlt hetek során több megbeszélést is tartottunk Xiscóval a csapat egymást követő lépésekben való fejlesztéséről. Egyetértettünk abban, hogy az eltökéltség és az intenzitás szempontjából szeretnénk új szintre emelni az együttest. Amióta Xisco a gárda vezetőedzője – bár az átalakulási szakaszban vagyunk –, sokkal stabilabbá váltunk, ami hét, kapott gól nélküli mérkőzésben és két elveszített bajnoki találkozóban – a téli szünet előtt a Slovan otthonában és Nagyszombatban a rájátszás elején – mutatkozik meg. Jó játékosok alkotják a csapat gerincét, és bízunk benne, hogy a kinézett erősítések szerződtetésével sikeresek lehetünk az előttünk álló idényekben” – nyilatkozta a klub hivatalos honlapjának a DAC ügyvezető igazgatója, Jan Van Daele.

„Az első perctől éreztem, hogy a klubnál dolgozó emberek tisztában vannak vele, hogy mit akarnak elérni. A tulajdonossal, a klub vezetőségével és a munkatársakkal való beszélgetések során az ambíciókat és a futball iránti szenvedélyt illetően egy hullámhosszra kerültünk. Az ember életében fontos, hogy a környezete hozzá hasonló értékrenddel rendelkezzen, és Dunaszerdahelyen pont ezt találtam. Az itteni közeg rendkívül barátságos, nekem és a stábomnak is teljes támogatást nyújt. Ez a menedzsmentre, a játékosokra és a szurkolókra is igaz, nekik köszönhetően érzem magam otthonosan itt. Az elmúlt hét hónap a mindennapi kemény munkáról szólt és az elkövetkező időszakban is ez vár ránk, mert javulnunk kell, lépésről lépésre haladva előre. Csak így lehetünk képesek megvalósítani az ambíciókat és beírni magunkat a klub történelmébe” – mondta a szerződés aláírását követően a Manacor városában született 43 esztendős Xisco Munoz.

A spanyol szakember 2023. november 19-től irányítja a Dunaszerdahely szakmai munkáját, eddig 15 bajnoki és 1 kupamérkőzésen ült a sárga-kékek kispadján. Ezeken 6–7–3-as mérleget ért el, 19–14-es gólkülönbség mellett.

A DAC vasárnap a Zólyombrézó otthonában lép pályára. Három fordulóval a bajnokság vége előtt a Xisco-féle csapat a negyedik helyen áll, hátránya két pont a második Zsolna (Zilina), illetve a harmadik Nagyszombat (Trnava) mögött.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik