NB II: a Real Sociedadhoz igazol a Budapest Honvéd akadémiáján pallérozódó kapus

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2024.05.16. 10:15
Tompa Ákos Spanyolországba szerződik (Fotó: honvedfc.hu)
A spanyol Real Sociedad szerződtette a Budapest Honvéd akadémistáját, a 17 éves Tompa Ákost, aki az utánpótlásáról is híres klubnál fejlődhet tovább – számolt be róla a klub honlapja.

Nem mindennapi lehetőséghez jutott a 17 éves Tompa Ákos, hiszen a korosztályos válogatott kapust a spanyol Real Sociedad szerződtette a Budapest Honvédtól.

Korábban is hangsúlyoztam, a klubmodell egyik fontos eleme, hogy a saját értékeinkre, az utánpótlásunkra építsünk és szeretnénk, ha a tehetségeink előbb a Honvéd első csapatát erősítenék, itt ismerkednének meg a felnőttfutballal, itt érnének el sikereket és a kispesti szereplés után állnának légiósnak – kezdte a klubhonlapon Kun Gergely ügyvezető. – Ez továbbra is az egyik első számú prioritás a Honvédnál, amennyiben azonban az adott poszton legalább három-négy éves távlatban látjuk a megoldást és egy olyan lehetőség érkezik, ami a játékos és a klub számára is előnyös, akkor ezt figyelembe vesszük a döntésnél. Ez pedig egy különleges lehetőség Ákosnak, ráadásul hatalmas elismerés a Honvédnak, hogy egy La Liga-csapat számára tudunk játékost eladni és a megállapodás értelmében a továbbértékesítésből is részesülhetünk majd.“

Tompa Ákos 2019-ben érkezett a Honvédhoz Orosházáról, s csaknem négy évet töltött a kispesti klub akadémiáján, ahol az U15-ös gárdában szerepelt először. A korosztályos együtteseknél végigjárta a ranglétrát, tehetségét jól mutatja az is, hogy többször tréningezhetett az első csapattal, illetve felkészülési mérkőzésen a meccskeret tagja is volt. A fiatal kapus már tavaly nyáron is vendégeskedett a spanyol csapatnál, s akkor is pozitív élményekkel gazdagodott.

„Nagyon tetszik a hely, kicsit meglepődtem, amikor felvetődött az átigazolás, de nagy örömmel töltött el, óriási lehetőség ez a számomra – hangsúlyozta Tompa Ákos. Tartalmas időszakot töltöttem a Honvéd akadémiáján, amely sokat adott hozzá a karrieremhez. Terveztem, hogy szeretném majd kipróbálni magam külföldön is, azonban nem volt meghatározva, hogy pontosan mikor. A Real Sociedadnál is bizonyítanám a rátermettségemet, a célom, hogy számítsanak rám – szeretnék a felnőttcsapatban bemutatkozni! 

Tompa Ákost korábban súlyos autoimmun betegség támadta meg, amely miatt kerekesszékbe kényszerült, nyaktól lefelé nem tudott mozogni, azonban a hosszú és kitartó rehabilitáció segítségével (ezt a Szent Vincent Rehabilitációs Központban végezte el), nemcsak meggyógyult, hanem a futballpályára is visszatérhetett. S immár Spanyolországban, a Real Sociedad utánpótlásközpontjában készülhet a nagy célok elérésére.

A Honvédhoz kapcsolódó hír még, hogy a visszavonuló veterán középhátvédet, Ivan Lovricot a vasárnapi, Gyirmót FC Győr elleni hazai bajnokin búcsúztatja el a klub.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik