Hornyák Zsolt: A gyorsan lőtt három gól a teljesítmény rovására ment

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2024.05.11. 19:22
Hornyák Zsolt még több gólt várt volna a csapatától (Fotó: Árvai Károly)
Már az első húsz percben eldőlt az MTK Budapest és a Puskás Akadémia mérkőzése, amelyet utóbbi nyert meg 3–1-re. A mérkőzés után a két vezetőedző értékelt.

Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia FC vezetőedzője a következőket mondta. 

„Mindenki átérezte ennek a mérkőzésnek tétjét, s ennek megfelelő volt a hozzáállás is. A huszadik percben eldőlt a meccs, bár az, hogy korán rúgtuk ezt a három gólt, a teljesítmény rovására is ment, szerintem még több gól benne lett volna. Több teret adtunk a huszonötödik perctől az MTK-nak, ezzel kicsit visszahoztuk őket a meccsbe, hiszen még az első félidőben betaláltak. Ami örömteli, hogy mindjárt az első szögletből betaláltunk Szolnoki révén – ezt a reggeli bemelegítéskor gyakoroltuk és akkor két gólt is fejelt –, aztán kihasználtuk, hogy ez sokkolta az ellenfelet. Elértük a célunkat, megszereztük az Európa-konferencialiga-selejtezőt érő helyet, de nincs még vége az idénynek, a DVSC ellen nyerni akarunk hazai pályán.”

Horváth Dávid, az MTK Budapest vezetőedzője így értékelt.

„Nyilván a mérkőzés jegyzőkönyvéből jól látszik, hogy már az elejét elhibáztuk, agresszívabb volt a Puskás Akadémia. Ez nemcsak a gólokban mutatkozott meg, hanem nyomást tudtak ránk gyakorolni, és ebből nem tudtunk kijönni. Három-nullánál változott a meccs lélektana, az ellenfél visszavett az agresszívitásából, s ha pozitívumot kell mondani, a védekezésünk nem esett szét, de ugye ekkor már háromgólos hátrányban voltunk. Határozottabbnak kellett volna lennünk.” 

LABDARÚGÓ NB I
32. FORDULÓ
MTK BUDAPEST–PUSKÁS AKADÉMIA FC 1–3 (1–3)
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2562 néző. Vezette: Karakó Ferenc
Gólszerző: Nagy Zsombor (36.), ill. Szolnoki (5.), Nissilä (12., 20.)

A találkozó online, szöveges tudósítása itt olvasható.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik