Asztalitenisz: Póta Georgina nyerte meg a Madarász Dóra elleni magyar rangadót a Grand Smashen

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2024.05.03. 14:23
Póta Georgina klutársa, Madarász Dóra legyőzésével egy lépésre került a főtáblától Dzsiddában (Fotó: WTT)
A Dzsiddában zajló Grand Smash selejtezőjének második fordulójában Póta Georgina és Madarász Dóra is asztalhoz állt – mégpedig egymás ellen. A találkozó végén Póta örülhetett a továbbjutásnak, így neki már csak egy mérkőzést kell nyerni ahhoz, hogy ott legyen a főtáblán.

 

Magyar szempontból különleges mérkőzésre került sor a WTT-sorozat szaúdi Grand Smash-versenyén: a selejtező második fordulójában válogatottunk két alapembere, Póta Georgina (világranglista-68.) és Madarász Dóra (93.) a sorsolásnak köszönhetően egymás ellen állt asztalhoz. Ami az előzményeket illeti, az első körben Póta könnyed 3:0-s győzelemmel lépett túl a Puerto Ricó-i Melanie Díazon, Madarász viszont alaposan megizzadt a lengyel Anna Wegrzyn ellen, szoros meccsen nyert 3:1-re – persze ennek az egymás elleni mérkőzés szempontjából nem volt nagy jelentősége. Annak viszont igen, hogy jól ismerik egymást, hiszen a válogatottban már hosszú évek óta együtt edzenek, s ha ez nem lenne elég a néhány napja Európa-kupát nyerő SH-ITB Budaörsi SC-nél is csapattársak. Mindent egybevéve tehát nagy meglepetésre egyikük sem számíthatott, ami az összecsapáson is érződött: végig izgalmas, többnyire szoros mérkőzést vívott a két magyar játékos, az ötödik játszma után pedig Póta lehetett elégedettebb.

Színvonalas mérkőzés volt, amellett, hogy látványos, szép labdameneteket láthattunk, érthető módon mindketten küzdöttek a továbbjutásért, s végül Póta győzött” – összegzett férfiválogatottunk szövetségi kapitánya, Lindner Ádám.

A siker jutalma nem is marad el, néhány óra pihenő után, az esti programban Póta Georginának ismét asztalhoz kell állnia, a selejtező harmadik fordulójában a szerb Izabela Lupuleszku (127.) lesz az ellenfele. A tét nagy, ugyanis a győztes ott lesz a Grand Smash szombaton rajtoló főtábláján.

A szervezők közben elkészítették a főtáblás küzdelmek sorsolását is, így azt már tudjuk, hogy férfi párosban az Ecseki Nándor, Eric Jouti magyar, brazil kettős a a 16 közé jutásért a brazil Guilherme Teorodo, Vitor Ishiy duó ellen áll asztalhoz, míg a nyolcadik helyen kiemelt Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes páros az első fordulóban erőnyerő, a nyolcaddöntőben pedig az Eric Jouti, Ng Wing Lam (brazil, hongkongi)–Gárdos Róbert, Sofia Polcanova (osztrák) párharc győztesével találkozik.

WTT-SOROZAT, GRAND SMASH, DZSIDDA
Nők. Egyes. Selejtező. 2. forduló
Póta Georgina–Madarász Dóra 3:2 (–6, 9, 8, –9, 6)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik