Vízi Eb: a szerbek és a görögök is simán a négy közé jutottak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.18. 21:30
A hazai medencében játszó Szerbia telt ház előtt simán, 15–5-re legyőzte Oroszországot a belgrádi férfi vízilabda Európa-bajnokságon, és bejutott az elődöntőbe, amelyben szerdán Görögországgal találkozik. A görögök hétfőn a leendő ellenfélhez hasonlóan háromszor annyi gólt dobtak, mint a legyőzöttjeik.

A hazaiak sikere egyben azt jelentette magyar szempontból, hogy Benedek Tibor szövetségi kapitány csapatának a fináléba jutás biztosan olimpiai kvótát eredményezne, a szerbek ugyanis a görög együttessel találkoznak az elődöntőben, de már mindkét gárda olimpiai résztvevő.

A férfitornán egyetlen kvóta talál gazdára, de a szerb, a horvát és a görög csapat már biztos résztvevője a riói olimpiának.

A magyarok kedden éppen a horvátokkal csapnak össze a legjobb nyolc között. Ha nyernek, az olasz–montenegrói párharc győztesével küzdenek meg a fináléba kerülésért, egyúttal az olimpiai kvótáért, ha kikapnak, az olasz–montenegrói csata győztese kijut a riói játékokra. Ha a magyar válogatott ezúttal sem szerez kvótát, akkor áprilisban, Triesztben lesz még erre esélye, ott 12 csapat küzd majd négy helyért.

FÉRFI VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
NEGYEDDÖNTŐ

Szerbia–Oroszország 15–5 (3–2, 4–1, 4–2, 4–0)
Görögország–Spanyolország 6–2 (2–0, 1–1, 2–1, 1–0)

Kedden játsszák
18.45: Olaszország–Montenegró
20.15: MAGYARORSZÁG–Horvátország – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik