Vízilabda Volvo-kupa: a vártnál nehezebb zárás Kanada ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.15. 13:41
null
Küzdelmes meccset vívtunk a kanadaiakkal (Fotók: Reviczky Zsolt)
A magyar vízilabda-válogatott a vártnál sokkal nehezebb mérkőzésen 9–7-re legyőzte Kanadát a Volvo-kupa záró mérkőzésén. Benedek Tibor csapata megnyerte a zuglói tornát Horvátország előtt.

 

A Volvo-kupát már Horvátország szombati legyőzésével megnyerő magyar válogatottból a záró meccsen Szivós Márton és Varga Dénes maradt ki, míg a túloldalon három, ob I-es légiós is medencébe ugrott: Kevin Graham (OSC), Oliver Vikalo (Kaposvár) és Dusan Aleksic (Debrecen).

A kupagyőztes magyar válogatott
A kupagyőztes magyar válogatott

A szombaton az Egyesült Államokkal némi meglepetésre 11–11-es döntetlent játszó kanadai válogatott összeszedte magát, ezért a mérkőzés nehézkesen indult, Benedek Tibornak időt is kellett kérnie csapata rendezésére. 2–1-es első negyed után a másodikban Német Toni góljával 3–1-re, a Bedő Krisztián által kiharcolt ötméterest értékesítő Vámos Márton találatával 4–2-re elhúzott a csapat. A nagyszünetben kettővel vezetett a magyar válogatott, amely a harmadik nyolc percben teljesen leblokkolt.

A támadások mindegyike eredménytelen volt, kihagyott fórok, kapufák, kontrafújások miatt egy magyar találat sem született, míg a túloldalon Nicolas Constantin-Bicari háromszor is betalált. A záró negyedet egygólos előnnyel várták a kanadaiak, de 4–5 után Benedek feltüzelte a csapatot, amely Vámos ötösével egyenlített, majd Constantin-Bicari újabb találatát követően Erdélyi Balázs egalizált (6–6).

Erdélyi újabb góljával már nálunk volt az előny, a kanadaiak még egyenlítettek, de a hajrában már csak magyar gólok születtek Vámos és Erdélyi révén.

Nem volt sima, de a harmadik győzelem is megszületett, a magyar csapat százszázalékos produkcióval nyerte meg a Volvo-kupát.

FÉRFI VÍZILABDA VOLVO-KUPA
3. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–KANADA 9–7 (2–1, 2–1, 0–3, 5–2)
Laky uszoda, 800
néző. V: Ercoli (olasz), Colominas (spanyol)
MAGYARORSZÁG:
NAGY V. – ERDÉLYI 4, Bátori, Salamon, Bedő, Madaras, Gór-Nagy. Cs: Német T. 1, VÁMOS 3, Manhercz K. 1, Angyal, Decker Á. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
KANADA:
D. Aleksic – Conway 1, McElroy, Tokaris, CONSTANTIN-BICARI 4, Graham 1, Robinson. Cs: Vikalo, TASCHEREAU 1, Radojcic, Capins. Szövetségi kapitány: Alex Beslin
Gól – emberelőnyből:
8/5, ill. 8/2
Gól – kettős emberelőnyből:
1/0, ill. –
Gól – ötméteresből:
5/2, ill. –
Kipontozódott:
Vikalo (17. p.), McElroy (25. p.)
MESTERMÉRLEG
Benedek Tibor: –
Fáradtak is voltunk a szombati meccs miatt, nehéz másnap reggel jól játszani ilyenkor, várható volt, hogy nehezen indul a mérkőzés. Viszont dicséretet érdemel a csapat, mert a végén megfordította a meccset, ez mutatja az erejét. Voltak olyan emberek, akik a hátukra vették a csapatot, és megfordították a meccset. Ez mutatja, mennyire erősek vagyunk mentálisan. Összességében nagyon elégedett vagyok, jól sikerült a torna. A keddi világliga-mérkőzés szempontjából pedig jó is, hogy a vasárnapi meccsünk nehezebbre sikerült.
Alex Beslin: –
Természetesen nem lehetek elégedett a vereséggel. Hullámzó mérkőzés volt, és azért azt is látni kell, hogy a kipontozódások miatt korlátozott volt a bevethető játékosok száma. Emberelőnyben többször is passzívak voltunk, sok lövést rontottunk, és védekezésben is előfordult, hogy elaludtunk, és a kritikus pillanatokban hibáztunk. Egy hetet töltöttünk Magyarországon, nagyon szeretjük az országot. Igyekeztünk a lehető legtöbbet gyakorolni. Jó lehetőség volt, jó csapatokkal készültünk, amire nagy szükségünk van. Élveztük nagyon.
A másik mérkőzésen:
Horvátország–Egyesült Államok 15–8
(5–1, 3–3, 4–2, 3–2)
Gólszerző: Sukno (5), Obradovic (4), Jokovic (3), Buljubasic, Macan, Dobud, ill. Bonanni (3), Cupido, Samuels, Bowen, Hallock, Mann
A torna végeredménye:
1. Magyarország 9 pont, 2. Horvátország 6, 3. Kanada 1 (23–31), 4. Egyesült Államok 1 (30–47)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik