Vízilabda: telitalálat? Vízipók lett a budapesti Eb kabalafigurája – videó

L. G., N. P. T.L. G., N. P. T.
Vágólapra másolva!
2019.12.16. 16:27
null
Ilyen érmekért küzdenek januárban a Duna Arénában (Fotó: Szabó Miklós)
Rögtön jelentős eseménnyel kezdődik meg hazánkban a 2020-as sportesztendő, hiszen január 12. és 26. között rendezik meg Budapesten az olimpiai kvalifikációs vízilabda Európa-bajnokságot. Az esemény hétfői sajtótájékoztatóján nemcsak a kontinenstorna érmeit és labdáját mutatták be, hanem a kabalafiguráját is, ami első ránézésre telitalálatnak tűnik, hiszen sokunk gyerekkori kedvence, Vízipók lett az.

Vészesen közeleg a január 12-től 26-ig tartó budapesti vízilabda Európa-bajnokság rajtja, de Vári Attila, a Magyar Vízilabda-szövetség elnöke szerint remekül haladnak az előkészületek, nem hiába dolgozik nagyjából százfős háttérstáb a sikeres lebonyolításon. Az esemény sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a nézők és a média részéről is nagy az érdeklődés: harminc országban közvetítik élőben a kontinensviadalt. Idehaza az M4 Sporton lesznek láthatóak a magyar férfi és női válogatott mérkőzései és a nagyobb rangadók. A 16 férfi és 12 női csapat részvételével megrendezendő eseményre gyorsan fogynak a jegyek.

„A januári időpont miatt a minden igényt kielégítő Duna Aréna lesz az Európa-bajnokság helyszíne. Noha nekünk mínusz húsz fokban sem okozna gondot a magyar vízilabdázás szentélyében, a Margitszigeten játszani, de gondoltunk a nézőkre” – mondta a szövetség kétszeres olimpiai bajnok vezetője.

A sajtótájékoztatón szó esett arról is, hogy az Európai Úszószövetség (LEN) már megtartotta az utolsó budapesti szemlét, amely megerősítette, hogy valóban rendkívül jól haladnak az előkészületek. A LEN új videóbíró-rendszert hoz Budapestre, melyet az FTC-Telekom sikerével zárult európai Szuperkupán már sikerrel teszteltek.

Bemutatták az esemény kabalafiguráját is, bár az 1976 óta népszerű rajzfilmsorozat főszereplőjét, Vízipókot alighanem csak a külföldről érkezőknek kell igazán bemutatni. Hogy közkedvelt figurát választottak kabalának a szervezők, az már a sajtótájékoztatón bebizonyosodott.

Az eseményen a szövetség megállapodást kötött az Európa-bajnokságra kiemelt támogatóival, az E.ON Hungária Zrt.-vel, a Szerencsejáték Zrt.-vel, a Gránit Bank Zrt.-vel és a Porsche Hungariával. Zárásként bemutatták az érmeket is, melyek közül reméljük, a magyar játékosok nyakába is kerül január 26-án – mondjuk a legfényesebből.

Vízipók, a csodapók lesz az Eb kabalafigurája (Fotó: Szabó Miklós)
Vízipók, a csodapók lesz az Eb kabalafigurája (Fotó: Szabó Miklós)

A sajtótájékoztatón szó esett arról is, hogy miért a Duna Aréna lett az Eb helyszíne; hogy működni fog a videós rendszer, vagyis a VAR, illetve Märcz Tamás szövetségi kapitány a férfi válogatott felkészüléséről és az elvárásokról is beszélt.

A MAGYAR FÉRFI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT 17 FŐS, EB-RE KÉSZÜLŐ KERETE
Kapusok:
Kardos Gergely (Eger), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Mezei Tamás (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC)

A 2020-AS FÉRFI VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG CSOPORTBEOSZTÁSA
A-CSOPORT: Horvátország, Montenegró, Szlovákia, Németország
B-CSOPORT:
Szerbia, Oroszország, Románia, Hollandia
C-CSOPORT:
Spanyolország, MAGYARORSZÁG, Törökország , Málta
D-CSOPORT:
Olaszország, Görögország, Grúzia, Franciaország

A MAGYAR NŐI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT BŐ KERETE
Kapusok:
Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Magyari Alda (Eger)
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (UVSE), Csabai Dóra (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (FTC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros)

A VÁLOGATOTT DECEMBERI-JANUÁRI PROGRAMJA
December 17.:
Oroszország–Magyarország – világliga-selejtező
December 23.: Görögország–Magyarország – világliga-selejtező
Január 4–6.: felkészülési torna, Dunaújváros (Magyarország, Görögország, Franciaország, Kína)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik