Vízi ob I: a Szolnok elvette az Eger pályaelőnyét a döntőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.01. 18:49
null
Kis Gábor és a Szolnok remek győzelmet aratott Egerben (Fotó: Madar Dávid)
A férfi vízilabda ob I döntőjének első mérkőzésén a ZF-Eger hazai környezetben 7–13-ra kikapott a címvédő Szolnoktól, így elveszítette pályaelőnyét. A három nyert meccsig tartó párharc második felvonását pénteken este rendezik Szolnokon.

 

 

A felsőházi középszakaszban a ZF-Eger legyőzte a címvédő Szolnokot, ezzel az élen zárt, egy ponttal megelőzve riválisát – így a pályaelőnyt is megszerezte a fináléra. A legutóbbi két bajnokságot egyaránt megnyerő Szolnok (az Eger pedig az azt megelőző két idényben, 2012–2013-ban és 2013–2014-ben lett bajnok) jól kezdte a mérkőzést: egy emberelőnyt Vámos Márton váltott gólra.

Varga Dénes növelhette volna a vendégek előnyét, de hatalmas lécet lőtt, a túloldalon pedig Decker Ádám egy bombagóllal egyenlített. Egy eladott labda után a Szolnok támadhatott a vezetésért az első negyed hajrájában, Cseh Sándor vezetőedző pedig időt kért. A tréner jó figurát talált ki, Varga Dénes átadásából Aaron Younger vette be a hazaiak kapuját, így a Szolnoknál volt az előny az első nyolc perc után.

A második negyed elején hamar egalizálni tudott a házigazda: Borisz Vapenszki váltotta a gólra a megítélt büntetőt. Sokáig nem örülhetett az Eger, amely Angyal Dániel kiállítása miatt emberhátrányba került, Fülöp Bence pedig remekül lőtt a hosszú alsóba. Hosnyánszky Norbert kiállítását nem tudta gólra váltani a Szolnok, az Eger viszont Uros Cuckovics révén kiegyenlített még a nagyszünet előtt. (3–3)

Fordulatos nyolc perc következett. A Szolnok ismét magához ragadta a kezdeményezést Varga Dénes emberfórból szerzett találatának köszönhetően, de az Eger két válogatott Balázsa, Hárai és Erdélyi góljainak köszönhetően fordítani tudott. Sokáig nem volt az előny a hazaiaknál: Varga Dénes ötméteresből volt eredményes, majd Younger távoli pattintott lövése is utat talált az egri hálóba. Sőt! Vámos Márton labdát szerzett, majd a túloldalon gólt is, így meglépett kettővel a címvédő.

Dabrowski Norbert időkérése után szépített az Eger Cuckovics révén, Kis Gábor pedig összehozott egy újabb ötméterest a túloldalon, az olimpiai bajnok Varga Dénes pedig ezúttal is kíméletlen ítéletvégrehajtónak bizonyult – a záró negyedet így kétgólos előnyről várhatta a Szolnok.

Ezt a negyedik játékrészben hamar megduplázta a címvédő: Prlainovics labdaszerzése után megint Varga Dénes talált be, majd a túloldalon emberelőnyben sem ment az Egernek, Younger kiállítása ellenére sem tudott gólt dobni a házigazda, kontrát fújtak. A Szolnok viszont kihasználta az újabb fórt, Kis Gábor iratkozott fel a góllövők közé.

Cuckovics kipontozódott, fontos játékosát veszítette el az Eger a negyed derekán, ráadásul Varga Dénes ötödször is betalált, így már öt volt közte – el is dőlt a találkozó. A másik oldalon is kipontozódott egy légiós, nevezetesen Younger, az Eger pedig Lőrinc révén szépített. A hátralévő bő négy percben már csak a Szolnok talált a hálóba: Decker Ádám kipontozódása után Prlainovics értékesítette a megítélt büntetőt, majd Vámos Márton állította be a végeredményt. (7–13)

A címvédő Szolnok idegenbeli győzelmével elvette az Eger pályaelőnyét, pénteken pedig hazai vízben kerülhet még közelebb a finálé megnyeréséhez.

FÉRFI VÍZILABDA OB I
DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
ZF-Eger–Szolnok 7–13
(1–2, 2–1, 3–5, 1–5)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Szolnok javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik