nemzetisport.hu 2019.11.13 08:10 Frissítve: 2019.11.13 08:55

Vízilabda: Motiváltan tértem vissza – Hosnyánszky Norbert

A vártnál könnyedebb győzelmet aratott a magyar férfi vízilabda-válogatott az oroszok elleni világliga-mérkőzésen. Hosnyánszky Norbert több mint két év után játszott ismét a válogatottban, s a vb-t sérülés miatt kihagyó Erdélyi Balázs is most tért vissza. Amellett, hogy mindketten arról beszéltek az NSO Tv-nek, mennyire motiváltak a januári, budapesti Európa-bajnokság előtt, dicsérték a meccsen kiválóan védő Vogel Somát is, aki ugyancsak megszólalt videónkban.„Vártam ezt a meccset, motiváltan játszottam, s azt gondolom, jól is sikerült,
így mindenképpen pozitívan élem meg a visszatérést –
mondta Hosnyánszky Norbert, aki utoljára a 2017-es világbajnokságon szerepelt a magyar válogatottban. – Sok új, fiatal játékos van a keretben, de az utolsó világversenyemhez képest, amikor már Märcz Tamás volt a kapitány, olyan sok minden nem változott. Így rendelkezem valamennyi tapasztalattal.”

Az oroszok ellen remek teljesítményt nyújtó Erdélyi Balázs szerint az olimpiai bajnok játékos személyisége és játéka is nagy lökést tud adni a csapatnak, fontos láncszeme a válogatottnak. Emellett arról is beszélt, mekkora a konkurenciaharc a válogatotton belül az Eb-csapatban kerülésért, valamint Hosnyánszkyval együtt dicsérte a kiválóan védő Vogel Somát, akit azonban egy valami nagyon dühített a meccs után. Hogy mi? Az a videónkból kiderült.  

FÉRFI VILÁGLIGA, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG
–OROSZORSZÁG 14–6 (4–3, 6–0, 2–2, 2–1)
Budapest, Komjádi uszoda, 800 néző. Vezette: Teixido (spanyol), Kurtidisz (görög)
MAGYARORSZÁG: VOGEL SOMA – ERDÉLYI 3, Manhercz K. 1, JANSIK SZ. 2, Hárai, Kovács Gergő 2, Vámos 2. Csere: Angyal, NAGY Á. 2, Zalánki, HOSNYÁNSZKY 2, Mezei. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
OROSZORSZÁG: Fegyolov – Holod 1, Merkulov, HARKOV 3, LISZUNOV 1, Nagajev, Asajev. Csere: Sztacsenko (kapus), Szucskov, Bicskov 1, Sepelev, Gyerevjanykin, Vasziljev. Szövetségi kapitány: Szergej Jevsztignyejev
Gól – emberelőnyből: 7/5, ill. 11/2
Gól – ötméteresből:
 2/2, ill. 2/1
MESTERMÉRLEG

Märcz Tamás: 
– Nem számoltam azzal, hogy ilyen gólkülönbség alakul ki, hiszen tényleg nagyon jó az orosz csapat, sok kellemetlenséget tud okozni az ellenfeleinek. A különbséghez kellett a reaktív védekezés, a koncentrált és keveset hibázó támadásvezetés, illetve a jó kapusteljesítmény. Nem várt eredmény ez, előfordulhat, hogy ha az Európa-bajnokságon ismét találkozunk velük, nem lesz ennyire könnyű, hiszen tudnak jobban játszani, és nem biztos, hogy mi minden alkalommal ennyire jól teljesítünk.

Szergej Jevsztignyejev: – Nagyon-nagyon jól játszott a magyar válogatott, még az ilyen különbség is reálisnak tűnik, ugyanakkor a saját csapatommal sem lehetek teljesen elégedetlen. 

2020.09.18 21:05:14

Vízilabda MALONYAI PÉTER

A vízilabdázás állócsillaga 70 évesen sem hazudtolja meg önmagát: fergeteges sztorik Budától Szicíliáig.

2020.08.30 22:36:47

Vízilabda CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Dopping- és minden más frontról pontosan tudjuk, mekkora gazemberségeket képesek egyesek elkövetni az eredmény érdekében – kétségünk se legyen afelől, hamarosan a koronavírustesztek manipulálása is piaci alapon zajlik majd.

2020.08.19 21:28:46

Vízilabda MALONYAI PÉTER

A közvetlen utódok úgy tartották, iskolát teremtett a vízilabdában – ötvözte a múltat a jelennel.