Vízilabda: Kis és Hosnyánszky közös nyilatkozatot adott ki a miértről

Vágólapra másolva!
2010.06.13. 12:44
null
Kis Gábor két év után visszatér Egerbe (Fotó: Czagány Balázs, NS-archív)
A hét közepén a TEVA-VasasPlaket férfi vízilabdacsapatának két olimpiai bajnok kiválósága, Kis Gábor és Hosnyánszky Norbert nem kis meglepetést keltve a honi rivális Egerhez szerződött. A Vasasnál arra hivatkozva, hogy opciós joguk volt a játékosokra, jogi lépéseket terveznek. A két érintett pólós közös nyilatkozatot adott ki a történtekről Kis Gábor személyes honlapján, a kisgabor.hu internetes oldalon.

 


 A KÉT VÍZILABDÁS KÖZÖS NYILATKOZATA
Sportolók vagyunk, nem jogászok. Nem kívánunk belemenni a jogi vitákba, az a jogászok dolga. Mi csak szeretnénk ebben a közleményben bemutatni azt, hogy nem csaptuk be a Vasast, sőt, mindent megtettünk azért, hogy a Vasasnál folytathassuk a játékot.

Mindketten két évvel ezelőtt érkeztünk a Teva-VasasPlakethoz, ahol kétéves szerződést írtunk alá. Ez a szerződés az idei bajnokság végén lejárt, így szabadon igazolhatókká váltunk. Április elején ezért behívott mindkettőnket a Vasas vezetősége, hogy a szerződésünk hosszabbításáról tárgyaljunk. Megkérdezték, mik a szándékaink, mi pedig jeleztük, hogy szeretnénk a csapatnál maradni, ha a vezetőség is úgy gondolja és a kért feltételeinket teljesíti. Az általunk megfogalmazott kérésekre a vezetőség annyit válaszolt, hogy valószínűleg nem lesz gond azokkal. Ki kell hangsúlyoznunk, hogy itt nem történt semmilyen megállapodás, sőt még biztos ígéretet sem kaptunk semmire. Ezért azonnal jeleztük a vezetőségnek, hogy szeretnénk, ha április 25-ig megtörténne a megállapodás és a szerződés megkötése, hiszen a játékosnak is az a jó, ha minél hamarabb biztosan tudja, hol fog játszani a következő szezonban. Április 25-ig azonban semmi nem történt.

Április 25-e és május 8-a között, amikor megkezdődött a magyar bajnoki döntő, kétszer is rákérdeztünk a szerződésünkre, a válasz mindkét esetben az volt, hogy nyugodjunk meg, nem lesz vele semmi gond. De további lépés megint nem történt. Ki kell hangsúlyoznunk, hogy az Eger vezetősége egész idáig és később sem keresett meg minket. Természetesen kaptunk ajánlatokat külföldi csapatoktól mindketten, de mivel tudtuk, hogy itthon akarunk maradni, és biztosak voltunk abban, hogy a Vasasnál folytatjuk, nem is kezdtünk komoly tárgyalásokba ezekkel a csapatokkal. Május 26-án elkövetkezett a bajnoki döntő utolsó meccse, ahol ismét megnyertük a bajnokságot. A döntő napjának estéjén folytatta ismét a Vasas velünk a tárgyalásokat, ahol kiderült, hogy a korábban már szóban megígért kéréseinket nem kívánja teljes mértékben teljesíteni. A hivatalos tárgyalás a döntő után két nappal kezdődött, ahol a Vasas vezetősége ajánlatot tett, de messze kedvezőtlenebbet, mint amire korábban szóban ígéretet tettek. Erre egy hét gondolkodási időt kértünk. Az Eger csak a hét lejárta előtt pár nappal keresett meg mindkettőnket. Az általuk felvázolt koncepció annyira megtetszett nekünk, hogy szinte gondolkodás nélkül eldöntöttük, hogy megyünk, amit másnap be is jelentettünk a Vasasnak. Ami ezután történt, már a jogászok vitája, ezért ebbe nem szeretnénk részleteiben belemenni.

Amit mindenképp ki szeretnénk hangsúlyozni, hogy mi nem akartuk mindenáron elhagyni a Vasast, sőt, folyamatosan kerestük a megállapodást. Mivel a Vasassal nem sikerült megállapodnunk és közben az Eger megkeresése azt bizonyította, hogy nagyon szeretnék, ha náluk folytatnánk, nem mondhattunk erre nemet. Az Eger idén ünnepli a klub alapításának 100. évfordulóját, amit a 2010/2011-e szezonban bajnoki győzelemmel és az Euroliga Final Four-ba való esetleges bejutással szeretne emlékezetessé tenni. Ennek érdekében egy nagyon erős csapatot akar összeállítani, amiben nagy szerepet szán nekünk is. Ezért a döntésünkben nagyban közrejátszott, hogy szeretnénk mi is részesei lenni ennek az évnek és a város ünneplésének, amikor – reményeink szerint - az Eger a bajnoki győzelmét ünnepli. Úgy gondoljuk, hogy ilyen eseménynek részese lenni, az Eger esetleges győzelmét a várossal együtt ünnepelni a 100. évfordulóján, kevés sportolónak adatik meg a pályafutása során. Ha pedig mi megkapjuk erre a lehetőséget, akkor szeretnénk élni vele.

Nem kívánjuk ezzel a nyilatkozattal a feszültséget erősíteni, hiszen szerettünk a Vasasban játszani, a vezetőkkel a két év során jó kapcsolat alakult ki, a szurkolók támogatása pedig nagyban segítette az elért sikereket. Reményeink szerint a jogi viták hamarosan véget érnek és sikerül a kérdéses pontokat tisztázni.

Kis Gábor és Hosnyánszky Norbert

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik