Vízilabda: Kásásék főnök nélkül, távozott a Pro Recco tulaja

Vágólapra másolva!
2012.07.15. 19:04
Az olasz Pro Recco vízilabdacsapatának mindenható vezetői, a Volpi család három férfi tagja a klub honlapján kiadott közleményben arról adott tájékoztatást, hogy azonnali hatállyal mindhárman távoztak.

Gabriel Volpi elnök, valamint fiai, Matteo és Simone elnökhelyettesek azzal indokolták visszavonhatatlan és megmásíthatatlan döntésüket, hogy belefáradtak az olasz és a nemzetközi szövetséggel való kilátástalan csatározásokba, így csalódottságuk vezetett a klubtól és a sportágtól való kivonulásukhoz.

A veretes múlttal bíró együttes az elmúlt években az olasz és a nemzetközi porondon is hatalmas erőfölényre tett szert, kerete gyakorlatilag két világválogatottból állt össze. Így azt is megengedhették maguknak, hogy klasszisaik közül nem egyet csak a nemzetközi kupákban játszassanak, ami szezononként tucatnyi meccset jelent, igazi szoros csatát pedig még annál is kevesebbet, csupán párat.

Az együttesben magyar világklasszisokat is találunk, így Benedek Tibort, Kásás Tamást és Madaras Norbertet. Előbbi idén vonult vissza az aktív játéktól és vállalta el a klub kötelékében maradva a másodosztályú B-csapat irányítását.

A Pro Recco hétszeres BEK/BL/Euroliga-győztes együttese az elmúlt évtizedben ötször (2003, 2007, 2008, 2010, 2012) diadalmaskodott a legrangosabb európai kupasorozatban, az elmúlt hét idényben hétszer lettek olasz bajnokok, hatszor Olasz Kupa-győztesek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik