Vízilabda: fölényes győzelem, a Szolnoké a szuperkupa

Vágólapra másolva!
2016.12.27. 19:01
null
A fehér sapkás Varga Dénes négy góllal járult hozzá a szolnoki győzelemhez (Fotó: Veres Viktor)
A második negyed elejétől végig vezető Szolnok fölényesen, 14–9-re legyőzte az Egert a két nagy rivális kedd esti mérkőzésén a Szőnyi úton, és ezzel elhódította a férfi vízilabda szuperkupát.

 

Az első negyedben az Eger rendre megválaszolta a Szolnok góljait, sőt Hosnyánszky Norbert révén a vezetést is megszerezte (2–3). Andrej Prlainovics akcióból még ebben a játékrészben válaszolt – és onnantól már csak a Szolnok vezetett.

Ugo Crousillat előnyből, majd akcióból is betalált a második negyedben, és bár Erdélyi Balázs faragott a hátrányon, Varga Dénes megúszásból, majd a játékrész hajrájában emberelőnyből is eredményes volt (7–4).

A harmadik negyed is Varga Dénes-találatokkal indult – az igencsak belelendülő kiválóság előbb akcióból, majd büntetőből vágta a hálóba a labdát –, 9–4-re elhúzott a Szolnok.

A folytatásban kétszer is háromgólosra csökkentette hátrányát a meccsre tartalékosabban kiálló egri csapat, csakhogy a Szolnok mindig képes volt sebességet váltani, Prlainovics duplája után a záró negyed harmadik percében már hét gól volt a különbség (14–7) – ezzel végérvényesen eldőlt a meccs.

Kedden a nők is megküzdöttek a szuperkupáért: az UVSE 8–4-re legyőzte a BVSC-t.

FÉRFI VÍZILABDA SZUPERKUPA
SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP–ZF-EGER 14–9 (3–3, 4–1, 5–3, 2–2)
Laky uszoda, 800
néző. V: Székely Balázs, Németh András
SZOLNOK: Kardos G. – PRLAINOVICS 3, VARGA DÉNES 4, Gocics, Mezei, Vámos 1, Jansik D. Csere: Kis G. 1, M. Alekszics, FÜLÖP B. 2, Crousillat 2, Szatmári, Hangay Z. 1. Edző: Cseh Sándor
EGER: B. Mitrovics – Kovács Gergő 1, ERDÉLYI 3, Hosnyánszky 1, Bedő, Decker Á. 1, Lőrincz B. 2. Csere: Hárai 1, Biros B., Korózs, Kürti, Mata, Sári. Edző: Dabrowski Norbert
Gól – emberelőnyből: 8/4, ill. 7/4
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
MESTERMÉRLEG
Cseh Sándor:
– A szuperkupa megnyerésének örül a győztes csapat, így mi is. Ez a harmadik trófeánk ebben a szezonban, de szakmailag nem akarom elemezni. Összeraktunk valamit decemberre, és hogy ezt ne veszítsük el, mindenki komolyan vette a meccset.
Dabrowski Norbert: – Tudtam, hogy ez a megelőző lépés lesz azon az úton, amelyen valójában január nyolcadikán indulunk el, amikor elkezdünk dolgozni. Nagyon rossz érzés kikapni egy döntőben öt góllal, főleg hogy közeli a Magyar Kupa-fináléban elszenvedett vereség is. Ha azt nézem, hogy ott hattal veszítettünk és négy gólt lőttünk, most pedig felforgatott összeállításban alapelemek nem működtek, mégis szorosabb lett, erre lehet építeni, de lesz munkánk bőven. Állunk elébe!

NŐI VÍZILABDA SZUPERKUPA
UVSE–BVSC-ZUGLÓ-DIAPOLO 8–4 (2–1, 2–1, 2–1, 2–1)
Laky uszoda, 700
néző. V: Petik András, Kun
UVSE: GANGL – KESZTHELYI 4, Czigány D., Szücs G. 1, Tóth I. 1, Kisteleki H. 1, Csabai 1. Csere: Takács Vivien, Van Der Sloot, Kövesdi, Kiss E., Kuna Sz., Hertzka O. Edző: Áts Bertalan
BVSC: Bolonyai – Farkas K., Kisteleki D., Máté 1, Gyöngyössy A., Takács Viktória, Leimeter. Csere: Takács O., Kele 1, Koncz, Crittenden, VARGA V. 2, Pócsi. Edző: Petrovics Mátyás
Gól – emberelőnyből: 6/2, ill. 7/1
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/0
Kipontozódott: Szücs G. (16. p.)
MESTERMÉRLEG
Áts Bertalan:
– Jó mérkőzés volt, pedig egyik csapat sem tudott rendesen készülni, de mindkettő felpörgött. Elsősorban a masszív, stabil védekezésünknek köszönhetjük a győzelmet. Mostantól a magyar bajnokságra és a nemzetközi kupára készülünk.
Petrovics Mátyás: – A védekezésünk rendben volt, főleg egyenlő létszámnál, az UVSE ellen ez is nagy teljesítmény. A támadásainkból hiányzott az átütőerő, nem vagyunk bomba formában, igaz, nem is most kell a maximumon pörögni. A harmadik negyed közepéig így is egyenlő partnerek voltunk.

Az UVSE pólósai az elhódított serleggel (Fotó: Veres Viktor)
Az UVSE pólósai az elhódított serleggel (Fotó: Veres Viktor)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik