MTI/NSO 2015.10.04 14:46 Frissítve: 2015.10.22 15:38

Vízilabda Eb: a férfiak könnyebb, a nők nehezebb sorsolást kaptak

A 2016-os szerbiai vízilabda Európa-bajnokságon a magyar férfi válogatott könnyebb, a női csapat  nehezebb csoportban játszik majd a vasárnapi sorsolás eredményeként.

A belgrádi városházán rendezett eseményen a Benedek Tibor irányította férfi csapat Görögország, Oroszország és Törökország nemzeti csapatait kapta ellenfélnek, míg az új szövetségi kapitánnyal, a Merész Andrást váltó Bíró Attilával készülő női válogatott Hollandia, Oroszország, Görögország, Portugália és Törökország ellen száll vízbe a januári kontinensviadalon.

A jövő év eleji Eb-n először vesz részt 16 csapat a férfiaknál és 12 a nőknél. A kontinentális szövetség (LEN) döntése nyomán mindkét nemnél négy csapattal bővült a mezőny.

A waterpolo.hu tudósítása alapján az Európa-bajnokságot a férfiaknál minden válogatott továbblép a csoportból. Amennyiben a magyar válogatott csoportelső lesz, a C-csoport negyedik helyezettjével játszik, majd ezután a négy közé jutásért a B-csoport második és az A-csoport harmadik helyezettje párharcának győztesével. Csoportmásodik hely esetén a C-csoport harmadikja jönne, majd azután a B csoport első és az A csoport negyedikjének győztese. A nőknél a csoportokból az első 4 helyezett megy tovább, majd a négy közé jutásért az elsők a negyedikekkel, a másodikok a harmadikokkal játszanak keresztbe.

VÍZILABDA EB 2016
FÉRFIAK
A-csoport:
Montenegró, Spanyolország, Hollandia, Szlovákia
B-csoport: Franciaország, Horvátország, Málta, Szerbia
C-csoport: Németország, Grúzia, Olaszország, Románia
D-csoport: MAGYARORSZÁG, Oroszország, Görögország, Törökország
NŐK
A-csoport: Portugália, Oroszország, Hollandia, MAGYARORSZÁG, Törökország, Görögország
B-csoport: Horvátország, Szerbia, Olaszország, Franciaország, Németország, Spanyolország

2020.10.02 19:24:10

Vízilabda BALLAI ATTILA

Húsz év távlatából is mesés: felelevenítjük a magyar vízilabdázók sydneyi olimpiai győzelmét.

2020.09.18 21:05:14

Vízilabda MALONYAI PÉTER

A vízilabdázás állócsillaga 70 évesen sem hazudtolja meg önmagát: fergeteges sztorik Budától Szicíliáig.

2020.08.30 22:36:47

Vízilabda CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Dopping- és minden más frontról pontosan tudjuk, mekkora gazemberségeket képesek egyesek elkövetni az eredmény érdekében – kétségünk se legyen afelől, hamarosan a koronavírustesztek manipulálása is piaci alapon zajlik majd.