Vízilabda: dráma Debrecenben, segítség kell a fennmaradáshoz

Vágólapra másolva!
2013.01.23. 13:37
A férfi ob I-ben szereplő Debreceni VSE vízilabdacsapata két légiósa elengedése után további költségcsökkentéseket hajtott végre, azonban a városvezetés segítségére továbbra is szükség van, hogy életben tartsák a csapatot – írja a haon.hu


A Debreceni VSE vízilabdacsapata bajban van. Az olasz világbajnok és olimpiai ezüstérmes Alex Giorgetti és a szerb Milos Korolija elengedése után sem vált biztossá a klub jövője.

„Olyan szükségszerű gazdasági megszorítások alkalmazására kényszerültünk, amelyek mindenkit érintenek. Természetesen kísérletet tettünk arra, hogy megtartsuk valamennyi játékosunkat, de sajnos még a „visszavágások” utáni költségvetés is nehezen tartható” – nyilatkozta a DVSE elnöke és játékosa, Varga Tamás a vlv.hu-nak.

A harminchét éves játékos elmondta, a csapat anyagi kereteit a lehetőségekhez képest rosszul mérték fel, így jókor jött a városvezetés segítsége.

„Ha Papp László alpolgármester úr és a város nem segít, még a radikális kiadáscsökkentés után is tarthatatlan lett volna a helyzetünk. Most nem akarok bűnbakokat, felelősöket keresni, de tény, hogy „túltervezték” ezt az évet a klubnál, és mára egyetlen szereplő maradt, akitől segítségre számíthatunk: a város” – tette hozzá Varga.

Az elnök elmondta, hogy a játékosok januárban esedékes fizetése csúszik, mert itt már „átméretezés” után kapják meg a pénzüket a pólósok. Az intézkedéseknél figyelembe vették, hogy a csapat magyar tagjai nem azonos kategóriájú bérezésben részesülnek az idegenlégiósokkal, így ők a jövőben is szinte teljes egészében megkapják eddigi bérüket, azonban a külföldi játékosok jelentős, harminc-ötven százalékos csökkentésre számíthatnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik