Vízilabda: Bajnokok vacsorája – gála a legjobbaknak

L. G.L. G.
Vágólapra másolva!
2020.08.05. 11:10
null
Az Európa-bajnok férfi válogatott tagjait hatalmas tapsvihar fogadta (Fotó: Balogh László)
A szövetség gálaeseményen köszöntötte a közelmúlt nagy pólósikereinek letéteményeseit.

Noha a Magyar Vízilabda-szövetség már tavasszal szerette volna köszönteni az elmúlt időszak eredményes magyar válogatottjait, a koronavírus-járvány miatt mostanáig várnia kellett ezzel.

Pedig volt mit megünnepelni, hiszen a budapesti Európa-bajnokságon a férfiak aranyat, a nők bronzot nyertek, az universiadén éppen fordított volt a felállás női arannyal és férfibronzzal, amellett a Maccabi Játékokon is két aranyat szereztek a magyarok. Ráadásul az utánpótlás is szállította az érmeket, az U15-ös fiúválogatott aranyat, az U17-es bronzérmet harcolt ki.

Vári Attila, a szövetség elnöke saját tapasztalatát megosztva elmondta, egy-egy nagy siker után mindig szükség van arra, hogy a részesei megálljanak egy pillanatra, erre kitűnő alkalom volt a szövetség kedd esti gálavacsorája.

„Igaz, hogy nagyon régen volt az Európa-bajnokság, de nincs olyan nap, hogy ne jutna eszembe a győzelmünk
– mondta Vogel Soma, a válogatott kapusa. – Talán ez az utolsó vagy inkább utolsó utáni alkalom, hogy közösen megünnepelhetjük az aranyat. Azóta nagyon sok minden történt, de a legfontosabb, hogy a Magyar Kupában végre újra vízilabdázhatunk.”

Elvégre nemcsak visszapillantani fontos, hanem előretekinteni is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik