Vízi: bajban a rekordbajnok, a Szolnok jól járhat

Vágólapra másolva!
2020.07.13. 12:14
null
Sztefan Mitrovics sem az Olympiakoszt választotta (Fotó: Micheller Szilvia)
A görög rekordbajnok Olympiakosz férfi vízilabdacsapatától sorra távoznak a játékosok, az anyagi gondok miatt egyre távolabb kerül a Bajnokok Ligája-szereplés.

 

Egyre rosszabb hírek érkeznek a görög rekordbajnok Olympiakosz háza tájáról. A klub nemrégiben ünnepelte 32. bajnoki címét, azonban gazdaságilag megrendült a helyzete, a pénzcsapok elzárása után pedig a játékosok elkezdtek kirajzani a szélrózsa minden irányába.

Amíg csak a légiósok távoztak, nem lehetett sejteni, mekkora a gond, mindenesetre már az jelzés­értékű volt, hogy a Ferencvárossal tavaly Bajnokok Ligáját nyerő Sztefan Mitrovics az Apollon Zmirnisz hívását fogadta el – a nem túl magasan jegyzett görög csapat jobb ajánlatot tudott tenni a szerb olimpiai bajnoknak, mint az Olympia­kosz... A horvát olimpiai bajnokok közül Maro Jokovic Bresciában folytatja, Ivan Buljubasic Triesztbe szerződött, a Tatabányán is megforduló szerb kapus, Sztefan Zsivojinovics pedig a francia Noisy-le-Sec csapatához igazolt.

Most már azonban a görög válogatott játékosok is mozgolódnak, ami korábban nem volt jellemző, tehát látszik, hogy a baj nem kicsi. A hírek szerint Alekszandrosz Gunasz, Emmanuel Milonakisz és Konsztandinosz Murikisz sem marad, a pótlásukra kiszemelt játékosok között pedig a Szentesről távozó Athanasziosz Hriszoszpathisz neve is szerepel. Ugyan a görög légiós nem játszott rosszul Szentesen (nem is a teljesítménye, hanem anyagi okok miatt váltak meg tőle), de az ob I középmezőnye és a Bajnokok Ligája között elég nagy a távolság...

Így pedig egyre valószínűbb, hogy a hivatalos kommunikáció szerint veszélybe kerülő Bajnokok Ligája-szereplésből semmi sem lesz, nehéz ugyanis elképzelni, hogy a 2018-ban BL-győztes, 2019-ben pedig ezüstérmes görög csapat (a hannoveri fináléban az FTC győzte le az Olympiakoszt ötméteresekkel) arra költsön jelentős összeget, hogy – LEN-segítség ide, eltörölt nevezési díj oda – pofozógép legyen a BL-főtáblán.

Ahogyan arról beszámoltunk, az eredetileg szintén főtáblás Jadran Herceg Novi részvétele is kérdéses, a montenegrói csapat július 20-ig kapott haladékot a LEN-től, hogy eldöntse, indul-e a BL-ben, vagy sem. A fejleményeket árgus szemekkel figyeli a Szolnoki Dózsa és a Mladost Zagreb, információink szerint ők lehetnek ugyanis a beugrók a szabadkártyás helyekért. Ahogy jelenleg áll a helyzet, könnyen lehet, hogy egyiküknek sem kell selejtezőt játszania a főtábláért.  

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik