Vízilabda: az OSC eddigi főszponzora a Vasassal folytatja – hivatalos

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.04.17. 11:06
null
AZ OSC eddigi vezetőedzője, Vad Lajos is érkezik a Vasashoz (Fotó: Balogh László)
Igaznak bizonyultak a korábbi sajtóhírek. Az utóbbi napok egyeztetéseit követően véglegessé vált, hogy az Apáthy Endre érdekeltségébe tartozó A-Híd Zrt. lesz a következő szezontól a Vasas felnőtt vízilabdacsapatának kiemelt, névadó szponzora – számolt be a Vasas hivatalos honlapja. Az A-Híd VasasPlaket vezetőedzője Vad Lajos, a segítője Bóbis Máté, míg a kapusedző Mátéfalvy Csaba lesz. A végleges játékoskeret a következő hetekben alakul ki, de a tervek szerint több válogatott játékos is piros-kékben folytatja majd pályafutását. Vélhetően az OSC-ből.

 

Vad Lajos bő egy hete még az OSC-nek volt a vezetőedzője, amellyel április elején bontotta fel névadó szponzori szerződését az A-Híd. A magyar bajnokság 2019–2020-as kiírásának élén álló klub ezzel lényegében megszűnt, a csapat tagjait szélnek eresztették. Az OSC-vel történtekről a Nemzeti Sport számolt be elsőként.

Később a Magyar Nemzet egészítette ki a történetet azzal, hogy az A-Híd és a klub szakítása mögött nem feltétlenül a koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági helyzet áll. Ch. Gáll András cikkében a vlv.hu-nak adott Apáthy nyilatkozatot is idézte, melyben a cégvezető már arról beszélt, „nincsenek anyagi nehézségeik, hiszen az építőipar továbbra is prosperál." A lap már ekkor hozzátette, az A-Híd hamarosan egy másik élvonalbeli klubnál vállalhat szerepet, amely információik szerint a Vasas. A cég és az OSC „szakításának” egyik fő okaként a II. kerületben felépült Gyarmati Dezső Sportuszoda körüli vitákat nevezte meg.

A sajtóhír most igazolódott.

„Nagy öröm és előrelépés ez számunkra, hiszen hosszú évek óta azon dolgozunk, hogy a Vasas csapatsportágaihoz kiemelt szponzorokat vagy többségi tulajdonosokat nyerjünk meg. A koronavírus-járvány lehetséges sportgazdasági következményei miatt pedig még fontosabbá válik, hogy a jövőben ne az anyaegyesületre mint civil szervezetre háruljon a felnőttcsapataink finanszírozásának döntő része. Apáthy Endréről köztudott, hogy több sportágat és sportolót is támogat Magyarországon a cégcsoportján keresztül, én magam is régóta jó sportbaráti viszonyban vagyok vele. A közelmúltban azzal keresett meg, hogy a következő szezontól távozik az OSC-től, de szeretne a vízilabdasportág támogatója maradni, így nyitott lenne arra, hogy a Vasasnál vállaljon szerepet” – idézi a vasassc.hu Markovits László klubelnököt. Markovits hozzátette, az új szponzornak köszönhetően a következő idényben jóval nagyobb célokat tűzhet maga elé a klub, amely a jelenlegi idényben a felsőházba sem fért be.

A döntésünkben fontos szerepet játszott, hogy nagy hagyományú klubhoz csatlakozunk, amelynek elnökét, Markovits Lászlót jól ismerem a sport világából – indokolta döntését Apáthy Endre. – Remélem, a mostani bejelentés is egyértelművé teszi mindenki számára, hogy a cégcsoportunk továbbra is elkötelezett a magyar vízilabda támogatása iránt, és töretlenül folytatjuk a 2000-es évek elejénelkezdett szponzorációs tevékenységünket a sportágban. Az új közös projektünkkel minden adottá válhat ahhoz, hogy a Vasas hosszú évek után újra visszakerüljön a magyar élmezőnybe, magas szintű játéklehetőséget biztosítva egyes magyar válogatott játékosoknak, ami kulcsfontosságú a 2021-re halasztott olimpiai játékok miatt is.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik