Vízilabda: az egri és a debreceni csapatnál is van fertőzött

Vágólapra másolva!
2020.08.15. 13:49
null
A debrecenieknél és az egrieknél is volt egy-egy pozitív eset (Fotó: Balogh László)
A férfi vízilabda ob I-ben szereplő Eger és Debrecen teljes keretében és stábjában is koronavírus-tesztelést végeztek, és mindkét klubnál egy játékos szervezetében mutatták ki a vírust.

Az egri klub közleménye szerint azért volt szükség a tesztelésre, mert az Eger egy héttel ezelőtt a Ferencvárossal játszott a Magyar Kupában. Az FTC-nél ezt követően, az elődöntő reggelén derült ki, hogy négy játékos is megfertőződött a koronavírussal.

Az egriek tesztjének első köre a stábtagok és a játékosok esetében egy kivétellel negatív eredményt hozott, „az érintett játékosnál a Nemzeti Népegészségügyi Központ elindította a megfelelő eljárást”.

A csapat munkáját felfüggesztették, a többiek vasárnap újabb teszten esnek át.

A debreceniek közleménye szerint a Magyar Kupában szereplő összes csapat számára kötelezővé tették a tesztelést, és a DVSE 19 fős keretéből és szakmai stábjáól szintén egy pozitív eredmény született.

„Az érintett sportoló azóta is házi karanténban tartózkodik, a keret többi tagja pedig a következő tesztelésig otthon marad. A következő vizsgálat várhatóan a jövő hét elején lesz, a játékosok és a stáb addig mindenképp karanténban marad, a hatályos hatósági előírásokat betartva” – írta a DVSE holnapja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik