Vízi Eb: Szerintem a győzelmet mindenki élvezi - Merész

Vágólapra másolva!
2014.07.20. 19:19
Merész András, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint a győzelem fontosabb volt a britek elleni Eb-mérkőzésükön, mint az, hogy mennyire élvezik a találkozót játékosai.

„Játékban kellett maradni, hiszen a mérkőzés előtt már tudtuk, hogy maximum másodikak lehetünk, ez pedig azt jelenti, hogy két nap múlva újra játszani kell, mégpedig élet-halál meccset – nyilatkozta Merész András az M1-nek a 16–5-ös győzelmük után. – Igyekeztünk olyan taktikai húzásokat alkalmazni, amelyek például az egyéni képességbeli különbségeket kidomborítják a két csapat között, ezért játszottunk sokat szoros emberfogással. Gyakoroltunk is, hiszen ezt a forgásos zónát eddig nem játszottuk. Az emberelőnyöket is gyakoroltuk, mert azok meg nem mentek be, ott lehetett variálni rendesen. Valaki azt mondta a mérkőzés előtt, hogy milyen jó lenne, ha a lányok élveznék a meccset. Nem tudom, hogy élvezték-e, de én azt mondtam, hogy nekünk elsősorban nyernünk kell. Hogy mennyire élvezzük, az más kérdés, de szerintem a győzelmet mindenki élvezi.”Merész András az M1-nek a 16–5-ös győzelmük után. – Igyekeztünk olyan taktikai húzásokat alkalmazni, amelyek például az egyéni képességbeli különbségeket kidomborítják a két csapat között, ezért játszottunk sokat szoros emberfogással. Gyakoroltunk is, hiszen ezt a forgásos zónát eddig nem játszottuk. Az emberelőnyöket is gyakoroltuk, mert azok meg nem mentek be, ott lehetett variálni rendesen. Valaki azt mondta a mérkőzés előtt, hogy milyen jó lenne, ha a lányok élveznék a meccset. Nem tudom, hogy élvezték-e, de én azt mondtam, hogy nekünk elsősorban nyernünk kell. Hogy mennyire élvezzük, az más kérdés, de szerintem a győzelmet mindenki élvezi.”

„Ezen a mérkőzésen minden rosszul sikerült, nem is tudok mit mondani – értékelt a brit válogatottat irányító Konsztantinosz Vamvarakisz. – Nagyon rosszul játszottunk, könnyű gólokat ajándékoztunk, és borzasztó százalékban használtuk ki az emberelőnyeinket. Csapatom nincs hozzászokva ilyen terheléshez, az első néhány perc után elfogytunk.

A britek ellen hat gólt szerző Keszthelyi Rita tudja, mire kell majd a negyeddöntőben a leginkább figyelniük az oroszokkal szemben: „Élveztük a meccset, bár a végén az a sok kiállítás azért bekavart. A következő mérkőzés szempontjából is fontos volt, hogy koncentráljunk, hiszen ha most szenvedtünk volna az angolok ellen, az nem lett volna jó előjel a negyeddöntőnk előtt. Jól ismerjük az orosz válogatottat, fiatal játékosokból áll. Figyelnünk kell a lefordulásaikra és a zárásaikra, hogy ezekből ne nagyon tudjanak gólt lőni, mivel ez a legnagyobb fegyverük. Ha ezt megoldjuk, akkor remélem, hogy nem lesz semmilyen probléma.”

A csereként beálló Gangl Edina szerint nagyszerű érzés, hogy ilyen sokan szurkolnak nekik, de igyekezniük kell csak magukra és a játékra figyelni: „Ki kell zárnunk a külvilágot. Nagyon jó érzés, hogy ennyien szurkolnak, csak a hangjukat halljuk, nagyon jó az atmoszférája az uszodának, rengeteg ember van, akiktől sokat kapunk, de nem szabad foglalkozunk velük.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik