Vízi Eb: Semmi sem dőlt el, lehetünk még elsők - Merész

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.16. 19:41
A margitszigeti női vízilabda Európa-bajnokság első fordulójában a magyar válogatott 12–11-es vereséget szenvedett Hollandiától. A mérkőzés után Merész András szövetségi kapitány értékelt.

„Nehéz volt a meccs, gólt kapni mindig rossz, ahogy az első pillanatban, úgy az utolsóban is – kezdte az értékelést az M1-nek Merész András szövetségi kapitány. – Kaptunk egy-két valóban buta, elkerülhető találatot, nem volt könnyű számunkra a dolog, hiszen tizenkét kapott góllal nehéz mérkőzést nyerni. Saját magunknak tettük nehézzé, de a világon semmi sem dőlt még el, nekünk a keresztbejátszásokra kell készülni, még akár az első hely is kisülhet belőle."Merész András szövetségi kapitány. – Kaptunk egy-két valóban buta, elkerülhető találatot, nem volt könnyű számunkra a dolog, hiszen tizenkét kapott góllal nehéz mérkőzést nyerni. Saját magunknak tettük nehézzé, de a világon semmi sem dőlt még el, nekünk a keresztbejátszásokra kell készülni, még akár az első hely is kisülhet belőle."

„Nagyon sokat érhet még az utolsó másodpercekben lőtt gólunk, úgy kell készülni a görögök elleni mérkőzésre, hogy muszáj nyerni ahhoz, hogy egyáltalán maradjon esélyünk arra, hogy csoportelsők legyünk. Egész jól ki tudtuk kapcsolni a külső körülményeket, a nagy hangzavar miatt sokszor nem hallottuk egymást. Annyit gyakoroltunk már, hogy félszavakból is kellene értenünk egymást, de ez nem mindig volt így. Össze kell kaparni egy kicsit a játékosokat, ugyanúgy kezelnünk kell ezt a helyzetet, mintha nyertünk volna. Igyekszünk minél hamarabb túllendülni ezen a mérkőzésen."

„Szerintem nagyon jól sikerült megbirkózni a körülményekkel, nem az volt a fő probléma, amiért kikaptunk – így a két gólt szerző Kisteleki Hanna. – Nagyon örülünk neki, hogy ennyien kilátogattak a meccsre, és reméljük, hogy ugyanennyien kijönnek a következőkre is. A harmadik negyed után kicsit megkavarodott a védekezésünk, ezáltal kaptunk olyan gólokat is, amire nem számítottunk. A blokkoknak jobban össze kellett volna állnia, az emberhátrányos védekezésünk is lehetett volna hatékonyabb. Szinte mindent tudtunk a hollandokról, mert már háromszor legyőztük őket a nyáron, de a harmadik negyedre elfáradtunk.”

„Nem mondanám, hogy baj van, átestünk a tűzkeresztségen, most már tudjuk, milyen itthon játszani – mondta Tóth Ildikó, a magyar válogatott centere. – Sajnálom, hogy nem sikerült megtartani a kétgólos előnyünket, adtunk nekik két könnyű gólt, illetve az utolsó másodperces lövéseik is bementek. Ezúttal náluk volt a lélektani előny.”

„Nagyon harcos mérkőzést játszottunk, mindent beleadtunk, ám túlságosan görcsösek voltunk a végén – értékelt Bujka Barbara. – Két gólos vezetésnél megnyerhettük volna a mérkőzést, de nem tudtuk tovább növelni előnyünket. Rengeteg bosszantó, könnyen elkerülhető gólt kaptunk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik