Vízi: az OSC távozó szponzora szerint teljesítették a megállapodást

Vágólapra másolva!
2020.04.14. 14:19
A névadó főszponzor A-Híd Zrt. a megkötött támogatási megállapodást teljesítette, de a következő idényre azt nem hosszabbította meg az OSC Újbuda vízilabdacsapatával – áll a cégcsoportnak kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében

A közlemény szerint a hazai sajtóban múlt csütörtökön megjelent információkkal ellentétben az A-Híd Zrt. sem a stábtagokkal, sem pedig a játékosokkal nem közölte azt, hogy a kialakult gazdasági helyzetre való tekintettel nem tudja tovább támogatni a klubot.

„Ilyen bejelentés nem történt, az A-Híd vezetése nem állt közvetlen szerződéses viszonyban sem a stábtagokkal, sem pedig a játékosokkal, csak a klubbal” – írta a cég, hozzátéve, az egyesület vezetőségét március elején tájékoztatták arról, hogy a következő bajnoki évadra nem hosszabbítanak.

„A csapattal kapcsolatos további, erre az idényre vonatkozó döntéseket a klub vezetői hozták meg, ebben a folyamatban az A-Híd vezetői és tulajdonosai nem vettek részt, ebbe beleszólásuk nem volt – emelte ki a vállalat, amely jelezte, hogy a jövőben is támogatni kívánja a vízilabdát Magyarországon.– A menedzsment és a tulajdonosok felmérik és értékelik a jelenlegi helyzetet, arra törekednek, hogy a következő években felajánlott támogatás a legjobban szolgálja a sportág fejlődését.”

Múlt csütörtökön Vad Lajos, az OSC vezetőedzője azt mondta az MTI-nek, társaihoz és a játékosokhoz hasonlóan aznap kapta meg az értesítést arról, hogy a névadó főszponzor nem tudja tovább támogatni a csapatot.

Az OSC a március 13. után felfüggesztett bajnokságban mind a 15 mérkőzését megnyerte, 14-et az alapszakaszban, egyet már a felsőházi rájátszásban. A BL-csoportjában tíz meccsen szerzett 22 pontjával az első helyen áll, kétpontos előnnyel a címvédő FTC-Telekom és a Pro Recco előtt, amelyek kilenc találkozójukat tudták lejátszani.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a korábban a szegedieket támogató szponzor nem szakad el a vízilabda világától, és a Vasas lehet a következő A-Híd-csapat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik