Benedek: Nem vagyok felszabadult, kell még a feszültség

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.01. 22:49
A magyar férfi vízilabda-válogatott 11–10-re legyőzte Horvátországot, így bejutott a barcelonai vizes-világbajnokság döntőjébe. A magyar játékosok nagyon örültek a sikernek, és hisznek benne, hogy megnyerhetik az aranyérmet. Ugyanakkor Benedek Tibor, a nemzeti csapat kapitánya kiemelte, még korántsem felszabadult, ugyanis a döntőre kell majd a feszültség.



MONTENEGRÓ SPÓROLT AZ ERŐVEL
Montenegró válogatottja 10–8-ra nyert a címvédő olaszok ellen, így a magyar csapat a délszláv együttes ellen vívja a szombat esti finálét. A montenegróiak szerint az elődöntő végén már „rápihentek” a fináléra, mert Magyarország ellen a legjobb játékukra lesz szükség.

„Teljes erőbedobással nyitottuk a mérkőzést, ahogy csak tudtuk, és a védekezésünk a maximumon volt. A vége felé már az erőnkkel is spóroltunk, mert tudjuk, hogy a Magyarország elleni finálé nehéz lesz. Döntőbeli ellenfelünk kivételes csapat, és muszáj a legjobb formánkat hozni!” – nyilatkozta az olaszok elleni mérkőzés után a montenegróiak részéről Mladan Janovics, aki két gólt szerzett az elődöntőben.

„Most nagyon boldog vagyok, mert jó, hogy egy ilyen nagyszerű csapatot legyőztünk. Gratulálok a játékosaimnak a fantasztikus meccshez, hiszen végig magabiztosak voltunk” – mondta Ranko Perovics, a montenegróiak kapitánya.

„Nagyon örülünk a sikernek. Sok kiállítást kaptunk, de szívből játszottunk, és ez segített a győzelemben. .Most már az aranyérem a célunk" – nyilatkozta Decker Attila a mérkőzés után.

„Nagyon kemény fizikai és taktikai harc jellemezte a meccset. Most viszont már az aranyéremre koncentrálunk" – mondta Varga Dénes.

„Nagyon örülök. Most van néhány óránk, hogy megünnepeljük a sikert, de holnap reggeltől a döntőre kell összepontosítanunk. Mindegy, kivel kell összecsapnunk, mivel hiszek benne, hogy rajtunk áll, nyerünk-e. A mai meccsen ilyen szoros eredményt vártam, Horvátország nagyon jó csapat. Ők az olimpiai bajnokok, szóval ilyen kemény mérkőzésre számítottam" – értékelte a sikert Varga Dániel.

A horvátok természetesen csalódottak voltak, és úgy vélik, a két kihagyott büntetőnek nagy szerepe volt a vereségükben.

„Nagyon kemény meccset játszottunk, amelyen a védekezésre kulcsszerep hárult. Sokat hibáztunk, és kihagytunk két büntetőt. Már a következő meccsre kell készülnünk, elemezni a hibákat. Ha választanom kellene, talán Montenegró ellen nagyobb esélyünk lenne" – mondta Josip Pavic, mielőtt még kiderült volna, hogy Montenegró bejutott a döntőbe, és a horvátok az olaszokkal játszanak a harmadik helyért.

„Ha belőjük a két büntetőt, akkor nyerhettünk volna. Csak magunkat okolhatjuk" – nyilatkozta önkritikusan Maro Jokovic.

„A legfontosabb lövéseket kihagytuk, de ennek ellenére gratulálnom kell a csapatomnak a rendkívüli erőfeszítéseiért" – értékelte röviden a meccset a horvátok szövetségi kapitánya, Ivica Tucak.

VIZES-VB, FÉRFI VÍZILABDA
ELŐDÖNTŐ
MAGYARORSZÁG–HORVÁTORSZÁG 11–10 (2–3, 4–2, 3–2, 2–3)
Barcelona, 3500 néző. V: Flahive (ausztrál), Naumov (orosz)
MAGYARORSZÁG:
NAGY V. – SZIVÓS 3, VARGA DÉNES 2, Gór-Nagy 1, Hárai, VARGA DÁNIEL, Madaras 1. Csere: Decker Á., Hosnyánszky, VÁMOS 3, Bátori, Bedő 1. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
HORVÁTORSZÁG: Pavic – Muslim 1, S. SUKNO 2, OBRADOVIC 2, DOBUD 2, Jokovic 2,
I. Milakovic. Csere: Loncar, Paskvalin, Setka 1, Bukic, Buslje. Szövetségi kapitány: Ivica Tucak
Gól – emberelőnyből: 8/4, ill. 14/4
Gól – kettős emberelőnyből:–, ill. 1/0
Gól – ötméteresből:
–, ill. 2/0
Kipontozódott:
Gór-Nagy (22. p), Decker Á. (24. p.), ill. Obradovic (32.)

MONTENEGRÓ–OLASZORSZÁG 10–8 (3–1, 2–0, 4–3, 1–4)
Gólszerzők: N. Janovics 3, Brguljan, M. Janovics, Ivovics 2-2, Petrovics, ill. Aicardi, Figlioli 3-3, Gallo, Presciutti 1-1

Benedek örült a sikernek, de még nem felszabadult (Fotó: MTI)
Benedek örült a sikernek, de még nem felszabadult (Fotó: MTI)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik