MTI 2015.07.04 14:06 Frissítve: 2015.07.24 13:21

Vizes vb: megvan a Kazanyba utazó női vízilabdacsapat

Merész András, a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya megnevezte a 13 játékost, aki a július végi-augusztus eleji oroszországi világbajnokságon vízbe száll.

 

A szakvezető húsz jelölttel kezdte a vb-felkészülést június elsején, s két lépésben mostanra szűkítette le a csapatát arra a tizenhárom főre, aki a kazanyi sportági csúcseseményen szerephez jut.

A szombaton közzétett lista szerint a nemzeti együttest javarészt olyanok alkotják, akik a 2013-as barcelonai világbajnokságon, illetve a tavalyi margitszigeti Európa-bajnokságon bronzérmet szereztek. Nevezetesen kilencen vannak, akik mindkét világversenyen felállhattak a dobogó alsó fokára: a kapus Bolonyai Flóra, a mezőnyjátékosoknál pedig Antal Dóra, Bujka Barbara, Illés Anna, Keszthelyi Rita, Kisteleki Dóra, Szűcs Gabriella, Takács Orsolya és Tóth Ildikó számít „ismétlőnek".

A kapusok közül Kasó Orsolyának, a mezőnyjátékosok közül Csabai Dórának, Kisteleki Hannának és Máté Zsuzsannának nem sikerült kiharcolnia a csapattagságot. Amint azt a kapitány a szövetség honlapjának, a waterpolo.hu-nak elmondta, nem volt könnyű a döntést meghoznia.

„Életemben ennyi statisztikát nem írtam, elemeztem még, bátran állíthatom, csupa jóból kellett válogatnom – közölte Merész András. – Amióta elkezdtük a felkészülést, jó hozzáállással, becsülettel dolgoztak a lányok. A kimaradóktól is úgy búcsúztam, hogy eszük ágában se legyen feladni, tegyenek rá még egy lapáttal, és ősszel újra komoly verseny lehet a csapatba kerülésért."

A válogatott a világbajnokság helyszínére július 23-án repül el, előtte Budapesten gyakorol, illetve most vasárnap Debrecenben még egy hivatalos mérkőzést vív a Magyarországon edzőtáborozó kínai nemzeti csapattal, egyik leendő kazanyi csoportellenfelével.

A vb-re utazók névsora: Bolonyai Flóra, Gangl Edina – kapusok, Antal Dóra, Bujka Barbara, Czigány Dóra, Garda Krisztina, Illés Anna, Keszthelyi Rita, Kisteleki Dóra, Menczinger Kata, Szücs Gabriella, Takács Orsolya, Tóth Ildikó – mezőnyjátékosok

2019.11.11 08:11:31

Vízilabda MALONYAI PÉTER

Soha nem játszotta meg magát. Persze, nem volt nehéz dolga, ahogy az uszodába mondták, volt mire szerénynek lennie.

2019.10.08 10:07:06

Vízilabda LAKNER GÁBOR

„Mivel címvédők vagyunk, nagyobb nyomás lesz rajtunk, mert mindenki minket akar megverni.”

2019.09.03 22:10:48

Vízilabda LAKNER GÁBOR, ROSKA EMESE BOGLÁRKA

Az ob I-ben játszó olimpiai bajnokok száma az új idényben tíz alá csökkent.

2019.09.01 23:29:43

Vízilabda CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Ez mégsem nyomta rá a bélyegét a teljesítményükre, ők ugyanis még abba nőttek bele, hogy a magyar vízilabdázó mindig, mindenütt a legjobbját nyújtja, megalkuvás nélkül. Ez van erőst megkopóban.