Vasas-játékos lőtte döntőbe a horvátokat

Vágólapra másolva!
2010.09.09. 19:12
null
Miho Boskovic ötméteresből lőtte a győztes gólt (fotó: Action Images)
Címkék
Öt másodperccel a vége előtt a Vasas új igazolása, Miho Boskovic ötméteresével győzött Horvátország a Szerbia elleni elődöntőben, így a házigazda jutott be elsőként a férfi fináléba a zágrábi vízilabda Európa-bajnokságon.

A horvát válogatott úgy kezdett, ahogy egy önbizalommal telt házigazda szokott, és a megszerzett vezetés nem csak a csapatra, hanem a drukkerekre, sőt, a játékvezetőkre is jó hatással volt... A kiírás szerint vendég, ezért kék sapkában játszó csapatnak megvolt a kellő hátszele ahhoz, hogy egyrészt az első negyedet 2–1-gyel zárja, másrészt a második elején 3–1-re is vezessen. Hogy mást ne mondjunk, két teljesen világos szabálytalanságot is elnéztek Josip Pavic kapuja előtt, amikért jártak volna az emberelőnyök.

Ezenközben persze jól is játszott Ratko Rudic társulata, viszont később fordult a szélirány, Szerbia kiegyenlített, és a játék is egyenlőbbé vált, a bírók is a háttérbe vonultak., mígnem 5–5-nél Samir Buric távoli lövése előbb felpattant Szlobodan Szoro kezéről, majd lecsattant mögötte a vízre és elkezdett a háló felé himbálózni. A gólbíró megadta a találatot, és habár a kivetítőn visszajátszották az esetet, a négyezer őrjöngő horvát ellenére nem mindenki volt meggyőződve arról, hogy a Mikasa teljes terjedelmével áthaladt a képzeletbeli gólvonalon...

A harmadik negyed legelején ismét kettővel meglógott a horvát válogatott, mivel egy fór után nem rendeződött vissza időben a szerb társulat és Maro Jokovic lövése utat talált a rövidbe. Később inkább úszóversenyre hasonlítottak az események, mígnem felpezsdült az addig sem unalmas rangadó.  A horvátok egy gólját érvénytelenítették, mert a „gólszerző” két méteren belül volt, a túloldalon viszont a szerbek kétszer támadhattak egymásután, mivel egy sípszó nyomán az egyet nem értést a zsűri azzal oldotta fel, hogy visszapörgette az órát. Így vagy úgy, a negyedik negyedre 8–7-es horvát vezetéssel fordultak a csapatok.

Kezdett nagyon hosszabbításra állni a dolog, mivel Zsivko Gocsics és Petar Muslim egy-egy gólja után a szerbeknek elengedtek egy „kétméter-gyanús” találatot, így másfél perccel a vége előtt 9–9 volt az állás. Aztán 0:44-gyel a dudaszó előtt természetesen kapott egy fórt a horvát válogatott, amit ugyan kihagyott, ám 5 másodperccel a vége előtt jogos ötmétereshez jutott, amit a Vasas új igazolása, Miho Boskovic be is vágott, és innen már az utolsó másodpercek hektikussága ellenére sem volt visszaút: a házigazda lett az első résztvevője a férfi döntőnek.

FÉRFI VÍZILABDA EB, ELŐDÖNTŐ
Horvátország–Szerbia 10–9 (2–1, 4–4, 2–2, 2–2)
Gólszerzők: Buric, Boskovic 3-3, Jokovic 2, Muslim, Obradovic 1-1, ill. Gocsics 3, Udovicsics, Pijetlovics, Nikics, Raden, Filipovics, Mitrovics 1-1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik