Universiade: a női vízilabdázók nyertek, a férfiak kikaptak

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.08.20. 13:06
A női válogatott Nagy-Britannia legyőzésével folytatta szereplését a Tajvanon zajló Universiade vízilabdatornáján, a férficsapat ugyanakkor kikapott Szerbiától.

A Magyar Vízilabda-szövetség beszámolója szerint a női válogatott sikere egy pillanatig sem volt kérdéses: Bíró Attila együttese másfél perc után már két góllal vezetett, 36 lövéséből 28 gólt szerzett, s 28–3-ra diadalmaskodott.

A férficsapatnak jóval nehezebb dolga volt, ugyanis Szerbia volt az ellenfele. Märcz Tamás együttese a harmadik negyed után még 3–2-re vezetett, az utolsó játékrészben azonban a szerbek hat gólt szereztek és fordítottak.

A szövetségi kapitány a találkozó után elmondta, örül, hogy annak ellenére „őszinte és kemény mérkőzést játszottak” Szerbiával, hogy az összecsapásnak nem volt komoly tétje: a felek a negyeddöntőben ismét találkoznak egymással.

Az Universiade első fordulójában mindkét magyar csapat győzött: a férfiak Kanadát verték meg 17–3-ra, a nők Japán ellen nyertek 17–6-ra.

A női válogatott a következő meccsét kedden Kanada ellen játssza, a férfiak legközelebb hétfőn, Dél-Afrika ellen ugranak medencébe.

UNIVERSIADE
FÉRFI VÍZILABDA, CSOPORTMÉRKŐZÉS
C CSOPORT, 2. FORDULÓ

Szerbia–Magyarország 8–4 (1–1, 1–0, 0–2, 6–1)
A magyar csapat gólszerzői: Gyárfás, Jansik Sz., Kovács Gergő, Lőrincz

NŐI VÍZILABDA, A CSOPORT, 2. FORDULÓ
Magyarország–Nagy-Britannia 28–3 (8–1, 6–1, 6–1, 8–0)
A magyar csapat gólszerzői: Szilágyi D. (7), Parkes (4), Menczinger K. (4), Leimeter (4), Garda (3), Kövesdi (2), Gurisatti (2), Máté, Vályi F.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik