Universiade: a női vízilabdázók először szenvedtek vereséget

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.08.22. 11:11
A magyar női válogatott háromgólos vereséget szenvedett Kanadától a Tajvanon zajló universiade vízilabdatornáján, kedden.

„Egy szabályos, de meg nem adott góllal, valamint két, ellenünk ítélt kontrával kezdtük a mérkőzést, ez megfogta a csapatot” – nyilatkozta a magyar szövetség honlapján Bíró Attila. Az együttes szakvezetője szerint a védekezés „rendben volt”, az emberelőnyös játék ellenben „döcögött”.

A kanadai női vízilabda-válogatottról már a hazánkban rendezett világbajnokságról sincs jó emlékünk, hiszen lányaink a negyeddöntőben a kanadai A-válogatottól kaptak ki 6–4-re, s így nem jutottak be a legjobb négy közé. „Egy szabályos, de meg nem adott góllal, valamint két, ellenünk ítélt kontrával kezdtük a mérkőzést, ez megfogta a csapatot” – nyilatkozta a magyar szövetség honlapján Bíró Attila. Az együttes szakvezetője szerint a védekezés „rendben volt”, az emberelőnyös játék ellenben „döcögött”.

A kanadai női vízilabda-válogatottról már a hazánkban rendezett világbajnokságról sincs jó emlékünk, hiszen lányaink a negyeddöntőben a kanadai A-válogatottól kaptak ki 6–4-re, s így nem jutottak be a legjobb négy közé.

Az universiadén a magyar együttes két győzelemmel kezdett – előbb Japánt verte meg 17–6-ra, majd Nagy-Britanniát 28–3-ra –, s a negyedik fordulóban, csütörtökön az eddig százszázalékos teljesítménnyel a csoport élén álló oroszokkal találkozik.

A férfiak a szerdai nyolcaddöntőben a Dél-Korea együttesével játszanak.

UNIVERSIADE
NŐI VÍZILABDA, A-CSOPORT, 3. FORDULÓ
Kanada–Magyarország 8–5 (3–1, 1–2, 2–1, 2–1)
A magyar csapat gólszerzői:
Menczinger K., Gurisatti, Szilágyi D., Máté, Garda

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik