Udovicsics volt az Eger végzete

Vágólapra másolva!
2010.10.08. 20:06
null
Udovicsics a szerb válogatottban és klubszinten is sok gondot okoz a magyar alakulatoknak (Fotó: Action Images)
Címkék
Remekül helytállt, hatalmasat küzdött, de egygólos vereséget szenvedett az Eger férfi vízilabdacsapata az Euroliga második selejtezőkörének első mérkőzésén Berlinben. A magyar együttest – elsősorban Vanja Udovicsics remek játékának köszönhetően – a horvát Mladost Zagreb győzte le 13–12-re. A Szeged 11–6-ra győzött a Vojvodina ellen.

Magyar bajnoki ezüstérmesként az Eger az Euroliga második selejtezőkörben ismerős riválisok ellen kezdett. Hiszen a házigazda Spandauban – ugyan már kevesebbet, de – játszik a volt egri légiós, Sören Mackeben, és ideigazolt a nyáron Kuncz Tamás; a már francia válogatott Tromler Miklós csapatával, a Marseille-jel pedig szégyenszemre oda-vissza ikszelt a csapat a 2008–2009-es kiírásban, ám az akkori „hóhér”, Frederick Audon azóta sportigazgatónak állt – szerencsére.

NYERT A SZEGED
 Magabiztos sikerrel kezdte az Euroliga második selejtezőkörét a Szeged. A hazai pályán játszó Vojvodina csak a mérkőzés első perceiben tudta megnehezíteni a magyar bajnoki bronzérmes dolgát.

A szegediek remekül használták ki az emberelőnyöket, védekezésben pedig sikerült megakadályozni a lefordulásokat, ami a legfőbb erénye a rendkívül fiatal és nagyon színpatikus küzdő Vojvodinának.

„Betartottuk a taktikát, védekezésben jól teljesítettek a fiúk és az emberelőnyöket is jó százalékban használtuk ki. Egy kicsit nyugodtaban várhatjuk a szombati folytatást." – vont gyors mérleget a találkozó után Kásás Zoltán a szegediek vezetőedzője.

Pénteken a legnagyobb csoportrivális, a Mladost Zagreb ellen szállt vízbe Gerendás György csapata. A horvát gárda a nyáron megerősödött, többek közt a világ egyik legjobb játékosának tartott Vanja Udovicsics is a zágrábiakat erősíti már. Később kiderült: ennek bizony nagy jelentősége volt.

Az Eger a mérkőzés elején tartotta a lépést a talán esélyesebb riválisával. Az első negyedben hiába szerzett vezetést a már említett Udovicsics kétszer is az övéinek, előbb Kis Gábor, majd Biros Péter révén egyenlített a magyar csapat, amely a második játékrészre sem esett össze.

Az Eger 3–3 után Biros találatával vette át először a vezetést, a nagyszünetre azonban ismét iksz, 6–6 állt az eredményjelző táblán.

A harmadik negyed végén ismét Udovicsics villant, s a találkozó során először két góllal vezetett a Mladost. Szerencsére Aaron Feltham a szünet előtt szépített, így az utolsó negyednek csak egygólos hátrányban vághattak neki Gerendásék.

Az utolsó szakasz aztán igazi gólparádét hozott – sajnos egyenlő megosztásban. Ez pedig azt jelentette, hogy egy góllal a horvát csapat nyert. A döntő találatot 12–12-es állásnál a „változatosság kedvéért” Udovicsics szerezte…

ÉRTÉKELÉSEK A SZEGEDI MÉRKŐZÉS UTÁN

 

FÉRFI VÍZILABDA EUROLIGA 
2. SELEJTEZŐKÖR, BERLIN, 1. JÁTÉKNAP
MLADOST ZAGREB (horvát)–ZF-EGER 13–12 (2–2, 4–4, 3–2, 4–4)
Berlin, 100 néző. V: Galkin (orosz), Ricitelli (olasz)
MLADOST: Pavic – MUSLIM 4, UDOVICSICS 4, HINIC 2, Buljubasic, Petkovics, Karac. Cs: Peric 1, Vukcevic, Letica 1, Brlecic, Loncar, Zivkovic 1. Edző: Emil Nikolic
EGER: Szécsi – HEGEDÜS G. 1, BIROS 2, Bundschuh, KIS G. 3, Hosnyánszky 1, Graham 1. Cs: Binder, Varga II Zs., Feltham 2, Petrovai, Kovács G. 2. Edző: Gerendás György
Gól – emberelőnyből: 14//7, ill. 13/7
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. –
Kipontozódott: Bundschuh (23. p.), Binder (25. p.), Letica (30. p.)
MESTERMÉRLEG
Gerendás György: – Küzdöttünk, hajtottunk, de nem játszottunk jól. Igaz, hét nap edzéssel nem is várható el, hogy tökéletesen pólózzunk. Le a kalappal a srácok előtt, picivel jobb volt a Mladost, ha egyáltalán jobb volt. Döntetlenszagú meccsen ők belőtték a helyzetüket, mi sajnos nem.
A csoport másik mérkőzésen: Spandau 04 (német)–CN Marseille (francia) 10–7
FÉRFI VÍZILABDA EUROLIGA 
2. SELEJTEZŐKÖR, ÚJVIDÉK, 1. JÁTÉKNAP
VK VOJVODINA (SZERB)–SZEGED BETON 6–11 (2–4,1–2,2–3,1–2)
Újvidék, 600 néző vezette: Rodriguez (spanyol), Spiegel (német)
VOJVODINA: Markovics- VUKASINOVICS 2, Randics, Milicsics, UBOVICS 2, Vapenski 1, Basara, Cs: Mitrovics, Matovics, Ovuka, Makszimovics 1, Vezetőedző: Dejan Stanojevic
SZEGED: Beton: Baksa- YOUNGER 2, SOMOGYI 3, KOMLÓSI, MOLNÁR T. 3, Vindisch 1, KISS CS 2., Cs: Busila, Kayes, Varga P., Juhász, Török B. Vezetőedző: Kásás Zoltán
A csoport másik mérkőzésen: Brescia (olasz)–Kazany (orosz) 9–9
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik