Tét nélküli mérkőzésen kapott ki a Honvéd

Vágólapra másolva!
2010.02.14. 19:02
Címkék
Fantasztikus hangulatú, de számunkra tét nélküli mérkőzésen fogadta a T-Mobile-Honvéd a szerb sztárjátékosokat felvonultató Partizan Beogradot a férfi vízilabda Euroligában. Pontatlan játék jellemezte a hazaiakat, akik csak 1–1-ig tudták tartani a lépést a vendégekkel. A belgrádiak meggyőző játékkal végül 9–6-os győzelmet arattak.
Szivós Márton sem remekelt: egy gólt lőtt, majd cserével kiállították. (Fotó: Meggyesi Bálint, archív)
Szivós Márton sem remekelt: egy gólt lőtt, majd cserével kiállították. (Fotó: Meggyesi Bálint, archív)
Szivós Márton sem remekelt: egy gólt lőtt, majd cserével kiállították (Fotó: Meggyesi Bálint – archív)
Szivós Márton sem remekelt: egy gólt lőtt, majd cserével kiállították. (Fotó: Meggyesi Bálint, archív)
Szivós Márton sem remekelt: egy gólt lőtt, majd cserével kiállították. (Fotó: Meggyesi Bálint, archív)


Két sikertelen támadásunk után Andrija Prlajnovics szerezte meg a vendégek első gólját, majd ötméteresből Marnitz Gergő egyenlített. Mindkét oldalon jellemzőek voltak a pontatlan, kihagyott lövések. Bár Gergely István bemutatott egy-két szép védést, a negyed mégis 2–3-mal zárult a duplázó Prlajnovics, az akciógólt szerző Vladimir Vujaszinovics, és az emberelőnyt kihasználó Mezei Tamásnak köszönhetően.

A második negyed szintén Gergely-bravúrral kezdődött, de a házigazdáknak továbbra sem sikerült a támadójátékon pontosítani. Dusko Pijetlovics góljára a később cserével kiállított Szivós még válaszolt, de alig több mint fél perccel a negyed vége előtt Prlajnovics megszerezte harmadik találatát (3–5).

Bár harmadszor is Vad Lajos tanítványai hozták el a labdát, kihagyott támadásunk után Marko Avramovics szerzett megúszásgólt. Két és fél perccel a felvonás vége előtt már kétszer annyi gólt kaptunk, mint ahányat lőttünk. Gór-Nagy Miklós, Milos Cuk és Vladimir Vujaszinovics volt eredményes (4–8).

Sajnos az utolsó negyedet sem sikerült góllal kezdenie a Honvédnak. Prlajnovicsnak annál inkább, így négy találattal kétségkívül a meccs legjobb játékosa volt. Az utolsó negyedet mégis Gór-Nagy Miklós javára írhatjuk: két villanásával három gólra felzárkóztunk. Több találat már nem esett a találkozón, 6–9 lett a vége.

A szombati játéknapon a B-csoportban a Vasas 14–7-re legyőzte a görög Panionioszt, míg az Eger a D-jelű kvartettben 5–5-ös döntetlent játszott az orosz Csehovval, és minthogy vasárnap a Kazany hazai pályán 15–8-ra kikapott a Pro Reccótól (Madaras Norbert öt góllal járult hozzá a sikerhez), az egrieknek az utolsó fordulóban hazai pályán elég egyetlen góllal legyőzniük a Kazanyt, és a klub történetének legnagyobb sikerét érik el: az Euroliga negyeddöntőjébe kerülnek.

FÉRFI EUROLIGA 
C-CSOPORT, 5. FORDULÓ
DOMINO-HONVÉD–PARTIZAN BEOGRAD (szerb) 6–9 (2–3, 1–2, 1–3, 2–1)
Kőér utca, 800 néző. Vezette: Bock (német), Moliner (spanyol)
HONVÉD: GERGELY – Bátori, Szivós 1, GÓR-NAGY 3, Mezei 1, Marnitz 1, Székely. Csere: Paján, Matajsz, Salamon, Jansik, Borsós
PARTIZAN: Szoro – Radjen, S. Mitrovics, PRLAINOVICS 4, D. PIJETLOVICS 1, VUJASZINOVICS 2, Gocsics. Csere: Alekszics, Milos Korolija, Gak, Avarmovics 1, Cuk 1, Mirkovics
Gól – emberelőnyből: 9/1, ill. 10/4
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –
Kipontozódott: Gór-Nagy (29. p.)
Kiállítva (cserével, végleg): Szivós (15. p.)
 
MESTERMÉRLEG
VAD LAJOS, a Honvéd edzője: – A világ egyik legjobb csapata volt az ellenfelünk. Hatalmas akarattal, de sok hibával játszottunk. Szivós Marci kiállítása természetesen sújtotta a csapatot, azonban előtte például volt két olyan momentuma, aminek köszönhetően ott maradtunk az ellenél nyakán.
IGOR MILOVANOVICS, a Partizan edzője: – Annak ellenére, hogy tulajdonképpen nem volt tétje a mérkőzésnek, jó meccset játszottunk, és újabb remek példáját láthattuk, a szerb és a magyar póló erősségének.

 

AZ ÁLLÁS 
1. Partizan5548–2815
2. Budva53242–409
3. Olympiakosz51441–453
4. HONVÉD51437–543

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik