Szétesőben az Újpest hoki- és pólócsapata

Vágólapra másolva!
2010.07.15. 11:36
null
Hol van már a tavalyi jég? (Fotó: Mirkó István – NS-archív)
Címkék
Az idén 125 éves Újpest egyelőre nem ünnepségsorozattal tölti jubileumát: a jégkorong- és a vízilabda-szakosztály is a szakadék szélén táncol. Mindkét helyről sorra igazolnak el a piacképes játékosok, jönni viszont nem jön senki... Borús pillanatképek a IV. kerületből.

A vízilabdázók edző nélkül, és alig félcsapatnyi felnőtt játékossal várják a szezont, és minden bizonnyal a szebb időket. Sági Gábor szakosztályvezető szerint hamarosan lesz trénere az együttesnek, és a még kitartó játékosokkal is tárgyalnak. De nem kellett volna ennek mindenképpen így lennie. Tavasszal röppentek fel először a hírek azzal kapcsolatban, hogy a nehéz helyzetbe kerülő Újpestnek segítséget nyújtanának korábbi klasszis pólósai, Benedek Tibor, Dala Tamás és Vincze Balázs. A kiválóságok sokáig egyeztettek a klubbal, jelen állás szerint azonban nem vállalnak szerepet a lila-fehéreknél.

„Folyamatosan folytak a tárgyalások, úgy nézett ki, meg is tudunk egyezni, végül pici dolgokon múlott, hogy semmi sem lett újpesti szerepvállalásunkból – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Benedek Tibor, aki elmondta, nemcsak a szakmai részt segítő három pólós állt volna a klub mögé, hanem olyan személyek is, akiknek a szponzoráció, a pénzszerzés a feladatuk. – Nagyon sajnáljuk, hogy így alakult."

A háromszoros olimpiai bajnok, nyártól a válogatott másodedzőjeként is dolgozó Benedek Tibor hozzátette, mivel három hete hírét sem hallották az újpesti vezetőknek, így azt valószínűsítik, hogy a közös munkából nem lesz már semmi. Amikor a megegyezés elmaradásának okairól kérdeztük, elmondta, felesleges lenne ebbe belemenni, ráadásul üzengetni sem szeretne a sajtón keresztül, és nincs értelme arról vitázni, ki a hibás.

„Nagyon nagy felelősséget vettem volna a hátamra teljesen ingyen azért, hogy az UTE-nak jobb legyen. Személy szerint nekem nem annyira probléma, inkább a játékosoknak, a szurkolóknak és magának az Újpestnek csalódás, hogy épp ott nem tudtam megoldást találni. Én is tanulok ebből, lehet, hogy a kölcsönös munkának még nincs vége. Az Újpest azért fontosabb számomra annál, hogy a vergődését nézzem, egy bizonyos szinten túl azonban nem lehet erőltetni a dolgokat. Más oldalról közelíti meg a két oldal a kérdést, mindenki az érdekeire vigyáz, amelyek nem futnak össze."

A jégkorongozók még az előző szezonban is bajnoki döntőt játszhattak, és az akkor már EBEL-ben edződő Alba Volán ellen is becsülettel helytálltak, sőt, egy mérkőzést meg is csíptek a fináléban. Akkor úgy nyilatkoztak: arra építkezve előrébb tudnak lépni. Nos, egy év telt el azóta, és nemhogy a fejlődés nem látszik, a csapat körvonalai sem, és a kívülről is siralmas helyzetet informátorunk még rosszabbnak festette le: elmondása szerint nincsen se pénz, se játékos, se elképzelés.

Tavasszal átalakult a szakosztály-vezetőség is, az eddigi főtámogató Bőle Dezső más elfoglaltságai miatt a háttérbe vonult, az általa adott apanázs információink szerint az eddigi 75–80 millió forintról 25–30-ra csökkent. A legnagyobb csapás azonban a jégpálya még mindig rendezetlen helyzete. Az Újpest folyamatosan küzd az állammal a tulajdonosi és üzemeltetési jogok és kötelességek rengetegében, azaz mások és saját hibája miatt sem tudja kihasználni, hogy van korszerű „saját" csarnoka. Ancsin János vezetésével ezenközben tisztességből végzi a száraz edzéseket az ifikből és néhány megmaradt játékosból álló keret, de hogy milyen Újpest lép majd jégre ősztől, ha jégre lép egyáltalán, az talány.

AZ ÚJPESTI HELYZETRŐL BŐVEBBEN OLVASHAT A CSÜTÖRTÖKI NEMZETI SPORTBAN, AMELYBEN ŐZE ISTVÁN KLUBELNÖK IS ELMONDJA A VÉLEMÉNYÉT.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik