Székely Bulcsú visszavonult, de marad a Fradinál

Vágólapra másolva!
2012.07.13. 12:42
Egyelőre szokni kell a titulust, hiszen megszoktuk már a „2-es sapkában: Székely Bulcsú" bemutatást, azonban a 2000-ben olimpiai bajnok pólós immár nem játékosként, hanem klubvezetőként igyekszik tenni a sikerért.

„Amikor anno a Fradiban játszottam, mindig arra gondoltam, hogy ez a csapat áll a szívemhez a legközelebb, szívesen folytatnám itt a sportkarrieremet a játékos-pályafutásom után – kezdte Székely Bulcsú. – Amihez az ember nagyon ragaszkodik, nehéz megszerezni, ha pedig már elengeded, és nem számolsz vele, összejön. Így alakult ez a Fradival is. Eddig Szöllősi Tamás volt az elnök, én meg kvázi a helyettese, a következő szezontól viszont én leszek az elnök és ő a helyettes. Arra gondoltunk, hogy a Ferencvárosnál végbemenő változásokat, megújulást azzal tudnánk erősíteni, ha az utánpótlás vezetését átvevő Varga I Zsolt mellett én a felnőttcsapat irányítását venném kézbe."

Székely kiszáll a medencéből
Székely kiszáll a medencéből

Székely Bulcsú ezzel igen nagy terhet vett magára, hiszen az elmúlt idényt megelőzően (a nyaranta tízesével cserélődő, tartozásokkal távozó játékosok miatt) nem az FTC volt a legjobb hírű klub – éppen ezen próbáltak változtatni úgy, hogy lejjebb adtak a vágyakból (a hetedik hely megfelelt a kívánalomnak), viszont kordában tudták tartani a költségvetést.

„Nem helyezésben gondolkozunk, hanem olyan fiatal csapatot akarunk összerakni, amellyel kialakulhat a váz a folytatásra. Olyan koncepciót szeretnénk kidolgozni, amelyet emelt fővel lehet vállalni – vázolta a terveket Székely Bulcsú. – Ami talán ennél is fontosabb, hogy szerezzük vissza a hitelünket, és amikor azt mondják, hogy Ferencváros, az itt játszók legyenek büszkék arra, hogy a klub tagjai."

A költségvetés firtatása kapcsán Székely Bulcsú megjegyezte, mutassunk olyan klubot, amelynek már júliusban a számláján van a teljes szezonra szükséges pénz... Viszont mindenképpen ésszel akarnak tervezni.

Ezen a nyáron hat távozót és négy érkezőt regisztrálhatunk az együttesnél, amelynek edzője továbbra is Ambrus Tamás lesz. Szerződtették a 2009-ben világbajnok szerb válogatott kapusát, Gojko Pijetlovicsot, Fülöp Bencét a Vasastól, Jansik Dávidot a Honvédtól és Szőke Szabolcsot a Szentestől (mindhárman korábbi utánpótlás-válogatottak), míg a távozók listáján Kincses Attila (Mataró), Czigány Károly, Simon Roland (Honvéd?), Laboncz József és az orosz Jevgenyij Kosztrov neve szerepel. No meg persze a visszavonuló Székely Bulcsúé.

„Az utolsó két évemben nem tudtam eleget tréningre járni a vízilabdán kívüli elfoglaltságaim miatt, holott ez is olyan sport, amelyet nem lehet edzés nélkül űzni. Élveztem a vízilabdát, csakhogy sok olyan mérkőzés volt, amikor ugyan tudtam, mit kellene tenni, de nem sikerült megvalósítanom – mutatott rá a visszavonulás okaira Székely Bulcsú, aki két pólóssal még tárgyalásban áll. – Kifejezetten élvezem a mostani feladataimat; az élsport kemény, megtanít arra, hogyan oszd be az idődet és az energiádat. E nélkül nem lehet eredményt elérni."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik