S. T. J. 2020.01.23 23:00 Frissítve: 2020.01.23 23:41

Pótselejteznünk kell Tokióért; Készen állnak a versenyre

A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk.

 

A szokásos Fradi-csütörtökön Szerhij Rebrov vezetőedző nyilatkozott arról, miként sikerült csapata felkészülése a bajnokság hétvégi folytatására. Az ukrán tréner elmondta, talán a többi együttesnél kevésbé szeretik a hosszú felkészülési időszakot, ő viszont akkor nyugodt, ha legalább négy-öt hét áll rendelkezésre a közös gyakorlásra, de most ennél jóval kevesebb jutott. Beszélt arról is, már a Paks ellen beveti-e a gárdához a télen visszatérő Somáliát, és felidézte az immár az ellenfelet erősítő Böde Dániellel kapcsolatos emlékeit is. Sőt, azt is elárulta, mi a legstresszesebb része a ferencvárosi edzősködésének.

Joan Carillo, a Fradit üldöző Mol Fehérvár régi-új szakvezetője is nyilatkozott a Nemzeti Sportnak. A spanyol szakember nem akart előreszaladni, s azt tippelgetni, mi lesz a versenyfutás vége. Mint elmondta, egyelőre a Honvéd elleni mérkőzésre összpontosítanak, semmi másra. A játékosokban is igyekszik tudatosítani, hogy ne tizenhét találkozóban gondolkozzanak, hanem tizenhétszer egyben, mert szerinte ha már most azon rágódnánk, mi lesz májusban, csak maguknak ártanának. Beszélt az eddigi egyetlen téli átigazolással, Lyes Hourival kapcsolatos benyomásairól is.

Danyi Gábor, a bajnoki, Magyar Kupa- és Bajnokok Ligája-címvédő Győr női kézilabdázóinak trénere 2018 nyári kinevezése óta először kapott ki tétmérkőzésen az ETO vezetőedzőjeként. A tréner szerint a vereség is benne van a játékban, attól nem szabad félni, de elismerte: arra nem gondolt, hogy az első félidő utolsó hét percében 7–0-s siófoki sorozatba szaladnak bele. A csatavesztés bármikor benne van a pakliban, de hogy így kapjanak ki, az nem. Ez új helyzet, mondta Danyi, s ebből elsősorban neki kell tanulnia.

Sportkrém mellékletünk e heti sztárvendége az Újpest egykori labdarúgója, Véber György. A remek középpályás szegedi, de már öt-hat éves korában a lilák drukkere lett Törőcsik András játéka miatt. A fehér pólója hátuljára felrajzolt egy nagy kilencest, később viszont sosem játszott ezzel a számmal. A Megyeri úti szurkolók kedvence mesélt arról is, hogy szerinte rengeteget edzettek, de rossz, korszerűtlen módszerekkel, ezért nem vitték többre. Azt is elismerte, hogy a szombati meccsek után többnyire a Nagymező utca szórakozóhelyein kötöttek ki.

2020.02.01 00:07:12

Vízilabda CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Ezért is tetszik szebb helynek a világ, amikor a vízilabdás srácok aranyéremmel a nyakukban vigyorognak a dobogó tetején.

2020.01.28 00:16:41

Vízilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Hodie mihi, cras tibi, azaz ma nekem, holnap neked.

2020.01.26 23:16:32

Vízilabda SZŰCS ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Hogy év közben a bajnokikon – főleg a nőknél – többen vannak a zsűriben, mint a nézőtéren? Igaz. Viszont a válogatott más.

2020.01.26 15:53:06

Vízilabda LAKNER GÁBOR (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Döntetlen után szétlövéssel nyertünk, Vogel Soma kivédte az utolsó spanyol ötöst.

2020.01.25 18:44:19

Vízilabda RUSZNÁK GYÖRGY

A negyedik negyed döntött az oroszok elleni kiélezett mérkőzésen a Duna Arénában.