Női vízilabda világliga: negyedik lett a magyar csapat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.11. 12:16
null
Ezúttal a kék sapkás oroszok voltak a jobbak (Fotó: <a href="http://waterpolo.hu/hir/7219/negyedik-helyen-zartunk-a-vilagligat/hun" target="_blank">mvlsz.hu</a>)
A magyar válogatott negyedik lett a női vízilabda világliga-szuperdöntőn, a bronzmérkőzést 9–7-re nyerte meg az orosz csapat.

 

Az első gólt a mieink szerezték, ezután 3–1-re fordítottak az oroszok. Ekkor még sikerült felállnunk, Bujka Barbara második találatával 3–3-ra egyenlítettünk, a nagyszünetben viszont 4–3 volt az oroszoknak, akik a harmadik negyedben újra elhúztak, ezúttal már három góllal (3–6).

A hosszú magyar gólcsendet Csabai Dóra törte meg már 7–3-as orosz előnynél, és hiába zárkóztak fel a mieink a záró negyedben többször is két gólra, az ellenfél nem engedte ki kezéből a győzelmet.

„Az utolsó két mérkőzés kivételével minden a várakozásainknak megfelelően alakult. Benne volt a pakliban, hogy a végére kicsit elfáradunk. Embert próbáló feladat volt ez a torna, a játékosok fejben és fizikailag is elfáradtak. Tudtuk, hogy az oroszok mit játszanak majd, de a passzaink többször is rosszul sikerültek, ezt pedig kihasználták. Ha frissebbek lennénk, nyilván ez is másként alakult volna” – nyilatkozta Bíró Attila szövetségi kapitány az M4 Sportnak.

NŐI VÍZILABDA-VILÁGLIGA, SZUPERDÖNTŐ, SANGHAJ
BRONZMÉRKŐZÉS
Magyarország–Oroszország 7–9 (1–3, 2–1, 0–2, 4–3)
A magyar gólszerzők:
Bujka 4, Antal D., Illés, Csabai 1-1

DÖNTŐ
Egyesült Államok–Kanada 12–6 (2–1, 4–3, 3–2, 3–0)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik