Női vízilabda: vereségével az UVSE 4. az Euroligában

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.04.25. 19:00
Negyedik lett az UVSE csapata a női vízilabda Euroligában, mivel az athéni négyes döntő bronzmérkőzésén kikapott az orosz Kirisitől. A fináléban a házigazda Olympiakosz diadalmaskodott, 10–9-re győzte le a spanyol Sabadell együttesét.

Keszthelyi Rita ötméteresével szerzett vezetést a magyar csapat, majd orosz egyenlítés után Kisteleki Hanna megúszásból lőtt gólt. Emberelőnyben megint egyenlő lett az állás (2–2), aztán Kisteleki egy szép ejtéssel újra a magyarokat juttatta vezetéshez. A folytatás is hasonlóan alakult, a szünetig felváltva estek a gólok, magyar részről Keszthelyi és Csabai Dóra volt még eredményes (5–5).

A második negyedben már csak négy gól esett, kettő-kettes megoszlásban, de ezúttal az oroszok vezettek mindkétszer. Az UVSE Keszthelyi révén tartotta a lépést (7–7).

Az újabb pihenő után hasonló forgatókönyv szerint alakult a mérkőzés 9–9-ig (magyar részről Szücs Gabriella és Sudduth-Kiss Alexandra volt eredményes), majd Kisteleki megúszása nyomán hosszú idő után ismét az UVSE-nél volt az előny (10–9). Igaz, nem sokáig, mert a harmadik szünet előtt az oroszok emberelőnyből egyenlítettek (10–10).

Az utolsó negyed Kirisi-góllal indult, Tóth Ildikó azonban remekül fordult be és egyenlített. A folytatásban először lépett meg két találattal az egyik csapat, mégpedig az orosz (11–13). Ezután több támadás eredménytelenül zárult, majd másfél perccel a vége előtt Keszthelyi az ötödik gólját szerezve zárkóztatta fel csapatát (12–13). Egyenlítés helyett azonban újabb orosz gól következett, ezzel az UVSE a negyedik helyen zárta a négyes döntőt.

Eddig egyszer nyerte meg a legrangosabb európai kupasorozatot a nőknél magyar csapat: a Hungerit-Szentes 1993-ban a BEK-ben bizonyult a legjobbnak. Tíz évvel később a Dunaújváros ezüstérmes lett, emellett hét harmadik és hat negyedik hely jutott a magyaroknak. Az UVSE szombati veresége nyomán ez utóbbi módosult hétre.

NŐI VÍZILABDA EUROLIGA, NÉGYES DÖNTŐ
A 3. HELYÉRT
Kirisi (orosz)–UVSE-Centrál 14–12 (5–5, 2–2, 3–3, 4–2)
A magyar csapat góllövői:
Keszthelyi 5, Kisteleki 3, Csabai 1, Szücs 1, Sudduth-Kiss 1, Tóth 1

KÉSŐBB
DÖNTŐ
Olympiakosz (görög)–Sabadell (spanyol) 10–9
(1–2, 2–2, 5–3, 2–2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik