R. E. B.. 2019.06.25 16:17 Frissítve: 2019.06.25 17:52

Női vízilabda-válogatott: „Jót tenne a lelkünknek egy-két győzelem”

Szerdától péntekig felkészülési tornán szerepel a magyar női vízilabda-válogatott a Margitszigeten, gyakorlatilag a világbajnoki csapat küzd majd az erős ellenfelekkel.

 

A világligában hatodik helyezett magyar válogatott játékosa, Tóth-Csabai Dóra szerint egy-egy győzelem jót tenne az önbizalmuknak (Fotó: Tumbász Hédi)

Kedves kakofónia uralkodott a Széchy uszodában: a női válogatott szövetségi kapitánya, Bíró Attila az egyik, segítője, Tóth László a másik oldalon irányította a játékosokat, akik az universiadekeret tagjai ellen gyakoroltak, így az azért az együttesért felelő Mihók Attila és Benczur Márton is magyarázott a saját lányainak. S mindebbe belevegyült a parton várakozó gyerekek bájos zsivaja, a srácokat külön csendre is intette az edzőjük: egy pisszenést se halljon a televízióknak adott interjúk alatt.

 VÉLEMÉNY

Gang Edina, a válogatott kapusa: „Még nem vagyunk frissek, keményen kondiztunk, úszásból és lábtempós edzésből sem volt hiány. Nem is most kell csúcsformát hozni, normális, hogy ennyit készülünk. Az lesz a fontos, hogy taktikailag kicsit összecsiszolódjunk, aztán a frissítés a jövő héten kezdődik. Hasznos lesz a torna, jó, hogy az unversiadekerettel tudtunk ma fórozni, nekik is segítség, hogy ilyen erős mezőnyben szerepelnek. Örülök, hogy két erős csapattal játszunk, hiszen láttuk, milyen jók voltak az olaszok a világligában, és a hollandok is nagyon erősek. Kíváncsi vagyok, két-három héttel a világliga nyolcas döntője után mire vagyunk képesek ellenük.”

A női válogatott szerdától péntekig a Diapolo-kupán szerepel a Hajós uszodában, a jó világbajnoki tesztnek számító felkészülési tornán sorrendben a magyar universiadeválogatottal, Olaszországgal és Hollandiával csap össze.

„Nem változott a felkészülés, csak a hangulat – jegyezte meg Bíró Attila, mi módosult a világliga nyolcas döntőjében elért hatodik hely után. – Nehéz volt kötetlenebbül dolgozni, hiszen többet vártam a világligától. Eklektikusan játszottunk, volt, hogy a támadás működött, a védekezés nem, máskor fordítva. A lányok fáradtak, nagy munkát végzünk, ám ez így normális. Nagyon jól szolgálja a felkészülésünket a Diapolo-kupa, Hollandia és Olaszország erős, nekünk és az universiadeválogatottnak is jó, hogy játszik ellenük. Néhány sérülés nehezítette a dolgunkat, de a legjobb állapotú tizenhárom pólós utazik a világbajnokságra, sérült játékost nem viszünk.”

A kapitány nem nevesítette, de a sajtónyilvános edzésen feltűnő volt, hogy hiányzott a rutinos, kimagasló játékintelligenciájú Szücs Gabriella. A szakember kérdésünkre elmondta, neki jelentősebbnek látszó problémája van, még várja a hivatalos választ az orvosoktól.

Ugyanakkor nagy vonalakban kialakult a világbajnoki keret, vélhetően azt látják játszani a nézők a Margitszigeten.

„A felkészülés szempontjából nagyon fontos a kupa, hogy jó csapatok ellen mérkőzhetünk. Az önbizalmunk nincs az egekben, jót tenne a lelkünknek egy-két győzelem” – jegyezte meg Tóth-Csabai Dóra, míg a balkezes Leimeter Dóra így fogalmazott: „A világliga utáni újrakezdés első egy-két-három napja nehéz volt, megnéztük a vízválasztó mérkőzéseket, hogy miket hibáztunk. Kezdett ugyanakkor oldódni a hangulat, hiszen egyre jobb fizikai állapotban vagyunk. A három meccs jó erőfelmérő lesz, hogy miben kell változtatni a kvangdzsui világbajnokságig.”

A NŐI VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Gangl Edina (UVSE-Hunguest Hotels), Magyari Alda (Honvéd/POLO SC), Tóth Eszter (BVSC-Zugló Diapolo)
Mezőnyjátékosok:
Faragó Kamilla, Keszthelyi Rita, Rybanska Natasa, Parkes Rebecca (mind UVSE), Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Vályi Vanda (mindhárom Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics), Gyöngyössy Anikó, Illés Anna, Leimeter Dóra (mindhárom BVSC), Szilágyi Dorottya (ZF-Eger), Tóth-Csabai Dóra (FTC-Telekom)

DIAPOLO-KUPA, HAJÓS USZODA
Szerda.
Hollandia–Olaszország, 16.30, Magyarország–Magyar universiadeválogatott, 19.30. Csütörtök. Magyar universiadeválogatott–Hollandia, 16.30, Magyarország–Olaszország, 19.30. Péntek. Magyar universiadeválogatott–Olaszország, 16.30. Magyarország–Hollandia, 19.30

 

2019.07.17 03:37:53

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre), DERENCSÉNYI ISTVÁN (fotó)

Magabiztosan legyőzte Spanyolországot a Märcz-csapat, és csoportelsőként negyeddöntős.

2019.07.15 16:54:44

Vízilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre), DERENCSÉNYI ISTVÁN (fotó)

Bíró Attila szövetségi kapitány lányai második csoportmeccsükön 15–14-re nyertek Kanada ellen.

2019.07.15 07:03:51

Vízilabda Roska Emese Boglárka (összefoglaló), Molnár Krisztián (közvetítés), Derencsényi István (fotó)

A magyar csapat világbajnokságon még sohasem nyert ekkora különbséggel.

2019.07.15 00:01:00

Vízilabda DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Ekkora tudáskülönbség élvezetéhez erős perverzió kell.