Női vízilabda: nem volt esélyünk az amerikaiak ellen

Roska Emese BoglárkaRoska Emese Boglárka
Vágólapra másolva!
2018.06.29. 21:26
A magyar női vízilabda-válogatott 12–3-ra kikapott a Margitszigeten az olimpiai bajnok amerikaiaktól, így a második helyen zárta a Vodafone-kupát.
A szurkolókon semmi sem múlt – a galéria megtekintéséhez kattintson a képre! (Fotók: Tumbász Hédi)
A szurkolókon semmi sem múlt – a galéria megtekintéséhez kattintson a képre! (Fotók: Tumbász Hédi)

 

„Európa csillagai, ragyogjatok ismét!” – buzdította óriási felirattal hűséges szurkolótábora a női vízilabda-válogatottat a Vodafone-kupa utolsó mérkőzésén. A kiírás abszolút találónak számított, hiszen Európa-bajnoki aranyérmesként brillírozhattak – mint kiderült, volna – Bíró Attila szövetségi kapitány játékosai a margitszigeti alkonyban, csakhogy a világ csillagai ellen elhomályosultak.

Pedig a korábbi napokhoz képest kellemes idő fogadta a csapatokat, így nem a felhők mögé bújtak a bizonyos csillagok, hanem egyszerűen az Egyesült Államok olimpiai és világbajnok női csapata ismét megmutatta, milyen jól megy neki a Hajós uszodában – meg egyébként bárhol a világon. A tavaly itt vb-aranyat szerző együttes Jamie Neushul és Alys Williams góljával két és fél perc alatt kettővel meglépett, s elnézve a vízben dúló kemény fizikai csatát, már ekkor sejthető volt, ebből nem lesz az ausztrálok ellen csütörtökön látott forgatókönyv, a fordítás.



Az amerikaiak remekül védekeztek, külön is figyeltek az eddig a gólokat sorozatban termelő Keszthelyi Ritára és Gurisatti Grétára, ráadásul a nagy nehezen kiharcolt emberelőnyökkel sem sikerült élni. Az első félidőben Csabai Dóra révén mindössze egy gólt lőtt a házigazda, Gurisatti aztán a 20. percben szerezte meg a másodikat. Az amerikaiak viszont a saját emberelőnyeikben olykor macska-egér játékot játszottak a magyar válogatottal, remekül lőtték be a fórokat.

Ahogyan a férfiaknak, a nőknek sem ment az amerikaiak ellen. Még ha a meccs alapvetően gyakorlásnak számít is az Európa-bajnokságra, keserű lecke volt a Vodafone-kupát végül a második helyen záró válogatottnak.

NŐI VÍZILABDA, VODAFONE-KUPA, MARGITSZIGET
MAGYARORSZÁG–EGYESÜLT ÁLLAMOK 3–12 (1–3, 0–2, 1–3, 1–4)
Hajós uszoda, 900
néző. V: Flahive (ausztrál), Udagava (japán)
MAGYARORSZÁG: Kasó – Szilágyi 1, Gurisatti 1, Garda, Parkes, Keszthelyi, Leimeter
Csere: Szücs, Máté, Gyöngyössy, Horváth B., Csabai 1. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
EGYESÜLT ÁLLAMOK: LONGEN – Musselman 1, A. WILLIAMS 2, K. Neushul 2, A. FISCHER 2, Steffens, J. Neushul 2. Csere: Haralabidis, Games, Hauschild 1, Gilchrist 1, M. Fischer 1. Szövetségi kapitány: Adam Krikorian
Gól – emberelőnyből: 7/1, ill. 9/4
Ötméteres: 2/0, ill. –
MESTERMÉRLEG
Bíró Attila:
– Tavaly már egészen szoros meccseket játszottunk az amerikaiakkal, és most is szorosabbat vártam. Lett is volna rá lehetőség, ám nem használtuk ki a ziccereket, a helyzeteket. Ezt lehet a dekoncentráltságnak, a fáradtságnak vagy a tapasztalatlanságnak a számlájára írni. Volt két ötösünk, több emberelőnyünk – nem szabad hagyni ennyire könnyen kárba veszni azt, amiért keményen megdolgoztunk. Legalább öt-hat gól benne maradt a csapatban, ami még nem jelentett volna sikert, de jobb lett volna az eredmény.
Adam Krikorian: – Először is, mindig öröm itt játszani, elképesztő, milyen szenvedély veszi körül a sportágat. Nagyon jól védekeztünk, a magyarok a meccs elején kihagytak néhány lehetőséget, és nagy előnyt tudtunk kialakítani. Túlzás, amit az eredményjelző mutat, nincs ekkora különbség a két csapat között.

Japán–Ausztrália 9–14

A torna végeredménye: 1. Egyesült Államok 9 pont, 2. Magyarország 6, 3. Ausztrália 3, 4. Japán 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik