MTI 2020.03.28 15:27 Frissítve: 2020.03.28 15:41

Női vízilabda: négyfős csoportokban, videotelefonnal edz a válogatott

Leimeter Dóra szerint a magyar női vízilabda-válogatott profitálni fog abból, hogy a tokiói olimpiát idén nyárról a jövő évre halasztották.

 

Leimeter Dóra szerint jó formában volt a csapat (Fotó: Czerkl Gábor)

Mindenféleképpen rossz hír, mert arra készültünk, hogy idén lesz az olimpia. Senkit nem érintett jól, de nem tudunk normálisan edzeni, és elég nehéz csak szárazföldön fenntartani a fizikumot” – nyilatkozta a BVSC-Zugló játékosa az M1 aktuális csatornának szombaton.

Hangsúlyozta, a válogatott szempontjából azért jó, hogy a koronavírus-járvány miatt a jövő évben rendezik az ötkarikás játékokat, mert sokkal többet tudnak együtt edzeni, csiszolni a taktikát, így sokkal jobb játékkapcsolatok alakulhatnak ki.

Nagyon jó formában volt a csapat, szerintem az olimpiai kvalifikációt is sikerrel vettük volna” – mondta Leimeter.

A magyarok bronzérmet nyertek a januári, budapesti Európa-bajnokságon. A trieszti olimpiai selejtezőtornát márciusról május 17–24-re halasztották, és április 20-án vizsgálják meg ismét a rendezés lehetőségét.

Sokat tudunk erősödni, fejlődni, gyorsulni, úgyhogy mindenképpen profitálni fogunk az egy évből” – magyarázta a 23 éves vízilabdázó.

Hozzáfűzte, némileg könnyebb dolga van, mert vidéken lakik, kertes házban, tehát ha az időjárás engedi, az edzéseket is kint végzi a szabad levegőn. A válogatott keret tagjai az edzésprogramot négyfős csoportokban végzik videohívás segítségével.

Így legalább nem egyedül kell csinálni. Tudjuk egymást segíteni, motiválni és kapcsolatban maradunk egymással” – vélekedett.

Bíró Attila szövetségi kapitánya a hét elején azt mondta, csapatával hamarosan a Komjádi uszodában folytatja a felkészülést különleges egészségügyi óvintézkedések mellett.

2020.05.26 10:26:51

Vízilabda BABJÁK BENCE

A legemlékezetesebb tripla, a legfontosabb labdaszerzés, a legjobb negyed és a legfélelmetesebb uszoda.

2020.05.23 08:40:35

Vízilabda BALLAI ATTILA

Még láthatta, és hősként tisztelte Gyarmatiékat, még láthatták, ma is látják, és hősként tisztelhetik őt Kásásék.

2020.05.21 22:40:22

Vízilabda BALLAI ATTILA

NS-VÉLEMÉNY. A magyar pólóban az ezüstérem kudarc, ebben a versenyben a huszonkettedik hely sem az.

2020.05.19 00:01:45

Vízilabda CH. GÁLL ANDRÁS

Hiteles szakmai grémiumot nem volt nehéz találni. Bemutatjuk a voksoló panel tagjait.