Női vízilabda: megvan az új kapitány első kerete

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.07. 12:40
Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a helyszínen tekintette meg a rangos Kirisi-kupán szereplő UVSE és Dunaújváros mérkőzéseit, beszélgetett a játékosokkal, edzőkkel, gyűjtötte ő is a tapasztalatokat. Majd itthon 20-as keretet hirdetett.

„Hollandiát mindkét magyar klub legyőzte, ez nagy fegyvertény, még akkor is, ha tudjuk, hogy egyrészt folyamatosan cserélgették az embereiket, a tornán egyetlen alkalommal sem játszottak a vb-csapatukkal, másrészt egyértelműen látszott, a mieink előrébb tartanak a felkészülésben. Jó erőfelmérő volt, önbizalmat szerezhettek a játékosaink. Az otthon szereplő Kirisi ellen is helytálltak a mieink, nem sokon múlt, hogy az UVSE legyőzze – talán csak azért nem sikerült, mert előtte játszott Hollandia ellen, és ezen a szinten négy óra különbséggel vízbe ugrani embert próbáló feladat. A lényeg, hogy sokat tapasztalhatott a két klub, és az eredmények visszaigazolták, jó szakmai munka folyik mindkettőnél" – mondta Bíró Attila a waterpolo.hu-nak. Nevesíteni érthetően nem akart, ám azt elárulta, voltak, akiknek az egyéni teljesítménye egyértelműen meggyőzte, helyük van a válogatottjában. Bíró Attila a waterpolo.hu-nak. Nevesíteni érthetően nem akart, ám azt elárulta, voltak, akiknek az egyéni teljesítménye egyértelműen meggyőzte, helyük van a válogatottjában.

„Az látszott, hogy közel sincsenek még százszázalékos állapotban a játékosok, de ezzel nincs baj, ebben az időszakban ez normális" – fogalmazott a kapitány.

Az oroszországi napok után következnek az itthoni pillanatok, és már nem sokat kell arra várni, hogy kézhez kaphassa azokat a pólósokat, akiket kiválasztott. Jövő héten ugyanis hétfő és szerda között öt edzést vezethet annak a 20 kiválasztottnak, akikkel hivatalosan megkezdi a munkát.

„Nagy meglepetés nincs a keretben, hiszen sajnos nem akkorra a merítési lehetőség. Persze ezekkel a játékosokkal is elérhetőnek látom a célokat, a jó Európa-bajnoki szereplést, a riói olimpiára való kijutást. A kazanyi csapatból mindenkire számítok, visszakerül a keretbe két év után Somhegyi Noémi, és Kasó Orsolya is vállalta a megméretést; mint bárki más, ő is tiszta lappal indul nálam. A junior-válogatottból azokat hívtam meg, akik a legjobban teljesítettek, illetve akiket több poszton is ki tudok próbálni – mert a mai vízilabdában női fronton is kulcsfontosságú mindez" – kommentálta keretét Bíró Attila, aki hozzátette: a későbbiekben (gondolva elsősorban Doroszlai Vandára, Máté Zsuzsára és Szilágyi Dorottyára) mások is megkaphatják a lehetőséget a bizonyításra, ám ennek feltétele, hogy a bajnokságban, a kupában bizonyítsák, lehet rájuk számítani.

„Ha nagyobb keretet hirdetek, őket is meghívtam volna, ám szándékosan csak húsz játékost hívtam, mert szűkös az idő, most nincs nagyon lehetőség kísérletezni."

A kapitány tehát ezzel a húsz vízilabdázóval kezdi meg a felkészülést a 27-ei, olaszok elleni hazai világligameccsre, és közben gőzerővel keresi a megoldást arra, hogy a későbbiekben, a januári Európa-bajnokság előtt megfelelő ellenfelekkel szemben tesztelhesse majd a csapatát. Mert már Belgrádban nagyot szeretne szólni a társasággal.

A NŐI VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Bolonyai Flóra (Szentes), Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros)
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra, Csabai Dóra, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Tóth Ildikó (mind UVSE), Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Menczinger Kata, Somhegyi Noémi (mint Dunaújváros), Illés Anna, Kisteleki Dóra, Leimeter Dóra, Takács Orsolya (mind BVSC), Bujka Barbara (Szentes), Czigány Dóra (Eger)

NŐI VILÁGLIGA
A csoport:
Hollandia, Olaszország, Magyarország, Franciaország
B csoport: Oroszország, Spanyolország, Görögország, Németország

A SELEJTEZŐK MENETRENDJE
Október 27.:

Hollandia–Franciaország
Magyarország–Olaszország
November 24.:
Magyarország–Hollandia
Olaszország–Franciaország
December 8.:
Franciaország–Magyarország
Olaszország–Hollandia
Február 23.:
Franciaország–Hollandia
Olaszország–Magyarország
Április 12.:
Hollandia–Magyarország
Franciaország–Olaszország
Május 3.:
Magyarország–Franciaország
Hollandia–Olaszország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik