Női vízilabda LEN-kupa: bronzérmes a Szentes

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.04.16. 21:53
A Szentes női vízilabdacsapata a görög Vuliagmenitől elszenvedett vereség után legyőzte az orosz Uralocskát, így a harmadik helyen végzett a LEN-kupa négyes döntőjében a spanyolországi Mataróban.

A második számú kontinentális sorozat final fourjának harmadik helyéről határozó szombati összecsapáson az oroszok kezdtek jobban, akik nyolc perc alatt 8–4-es vezetésre tettek szert. A Szentes a nagyszünetig nem tudott közelebb zárkózni, a harmadik negyedben is csak egygólnyit tudott faragni a hátrányából. A negyedik játékrészben azonban nagyszerű pólóval beérte az Uralocskát. A 14–14-es döntetlen után következhettek az ötméteresek, és a párbajban a magyar együttes bizonyult jobbnak.

A Szentes, amely a pénteki elődöntőben 12–9-re kikapott a görög Vuliagmenitől, a LEN-kupában most szerepelt a legjobban, korábban két alkalommal is a negyedik helyen végzett a négyes döntőben.

VÍZILABDA
Női LEN Kupa, négyes döntő (Mataró)
HUNGERIT-SZENTES–URALOCSKA (orosz) 14–14 (4–8, 3–3, 2–2, 3–1) – ötméteresekkel: 4–1
HUNGERIT-SZENTES: Bolonyai – Hevesi 1, Gémes 1, Pengő, Bujka 5, Kövér-Kis 5, Miskolczi 2. Csere: Kádár, Farkas T., Mihály, Urvári, Tóth Cs. Edző: Tóth László
URALOCSKA: Panfilova – Neznamova, Abdriziakova 1, Karimova 4, Gerzanics 1, Korjakina, Zaplatyina, Kolmakova 2, Gorbunova 3, Iszakova 1, Popova, Bersznyeva 2. Edző: Mihail Nakorijakov
Gól ­– emberelőnyből: 10/7, ill. 6/1
Gól – kettős emberelőnyből: –, ill. 1/1
Kipontozódott: Gorbunova
MESTERMÉRLEG
Tóth László: – Őrület volt, ezek szerint mi így szeretjük csinálni, elengedjük öt–hat góllal az ellenfelet és onnan felállunk. Az utolsó negyedben 14–10-ről egyenlítettünk, ez azért mutat erőt. A kezdés agyvérzés volt, aztán egyre bátrabbak lettünk, az oroszok emberhátrányban végig a kapuban állásos védekezést játszották, ami ellen megtaláltuk az ellenszert. A szétlövésnél Bolonyai Flóra kivédte az ellenfél első két lövését, utána még magabiztosabbak voltunk. Nagyon boldogok a lányok, én is örülök, mert ez volt a vágyam, hogy nemzetközi porondon is érmet szerezzek a klubbal. Tettünk bele annyit, hogy megérdemeljük.

DÖNTŐ
CN Mataró (spanyol)–Vuliagmeni (görög) 6–5 (2–3, 2–0, 1–2, 1–0)

KORÁBBAN
ELŐ
DÖNTŐ
Hungerit-Szentes–Vuliagmeni (görög) 9–12
(1–6, 3–2, 1–2, 4–2)
CN Mataró (spanyol)–Uralocska (orosz) 16–12 (2–3, 5–2, 5–3, 4–4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik